Ελλάδα | 02.03.2014

Η δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα

Μειωμένα ποσοστά για όλα τα κόμματα, προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Palmos Analysis.

Η δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και διενεργήθηκε από την Palmos Analysis, δείχνει σαφές προβάδισμα ΣΥ.ΡΙΖ.Α έναντι της ΝΔ με την διαφορά στις 3,8 μονάδες για τις ευρωεκλογές και πέντε μονάδες για τις εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει ποσοστό 19,9% στις ευρωεκλογές με την ΝΔ να έρχεται δεύτερη με 16,1%, δηλαδή διαφορά της τάξεως του 3,8%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, το ΚΚΕ με 3,4%, ΑΝ.ΕΛ με 2,4%, ΛΑΟΣ με 1,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜ.ΑΡ με 1,2%. Η απάντηση «άλλο κόμμα» συγκεντρώνει το 4,8%, το «άκυρο – λευκό» 4,7%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι μεγαλύτερο από την πρόθεση ψήφου για το κυβερνών κόμμα και 1,7% κάτω από την πρόθεση ψήφου για την αξιωματική αντιπολίτευση, 18,2%. Επίσης το 10,8% απάντησε ότι θα απέχει από τις εκλογές.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει 25,1%, δεύτερη η ΝΔ με 20,1% και Τρίτη η Χρυσή Αυγή με 10,1%. Οι ΑΝ.ΕΛ και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό 3,5% ενώ το ΚΚΕ 3,8%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκεται η ΔΗΜ.ΑΡ με 1,9%, ο ΛΑΟΣ με 1,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%. Το 13% απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 7,2% θα απέχει από την διαδικασία.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις «δεν θα ψηφίσω», «δεν έχω αποφασίσει» και «λευκό – άκυρο» είναι αυθόρμητες τόσο στην δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

 

 

Πηγή: koolnews.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα