Υγεία | 29.11.2013

Δε χρειάζονται άλλες ειδικότητες, όπως κρίνει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τρεις ειδικότητες και μόνο αρκούν για να παραμείνουν οι Έλληνες ασφαλισμένοι υγιείς... τουλάχιστον στη σκέψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ποδοπατώντας τη μηνιαία συνεισφορά των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποφασίζει και διατάζει!

Παθολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι χρειάζονται μόνο στο νέο ΕΟΠΥΥ κατά τον υπουργό, που συμπεριφέρεται απαξιωτικά στους ασφαλισμένους που με τον οβολό τους στηρίζουν το ΕΣΥ.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο Μανόλης Παπαδάκης «οι ασθενείς είναι τα θύματα αφού τελικά δεν τους παρέχεται η περίθαλψη για την οποία πληρώνουν. Παράλληλα χιλιάδες γιατροί θα μείνουν στην ανεργία ή σε διαθεσιμότητα όπως είναι της μόδας να λέμε πλέον μία και στον οργανισμό θα παραμείνουν ελάχιστοι για να καλύπτουν τις ανάγκες». 

Την ίδια στιγμή πάντως, οι ανάγκες των ασφαλισμένων και για άλλες ειδικότητες δε θα εξαφανιστούν ... ως δια μαγείας. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, θα συσσωρευτούν στα νοσοκομεία μία και στη χώρα δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα. Τα 65.000 ραντεβού που εξυπηρετεί πανελλαδικά ο ΕΟΠΥΥ θα πάνε στα νοσοκομεία ή ιδιωτικά - αν και το δεύτερο είναι αμφίβολο λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

"Οι μόνοι που μένουν σε αυτή τη φάση είναι οι ιδιώτες γιατροί που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που όμως βλέπουν μέχρι 200 άτομα το μήνα, αριθμός πολύ μικρός για τις ανάγκες που υπάρχουν. Όσο για τις απολύσεις στο χώρο μας, όταν οι άνεργοι στην Ελλάδα ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο αντιλαμβάνεστε ότι οι απολυμένοι γιατροί φαντάζουν σταγόνα στον ωκεανό" - είπε ο κ.Παπαδάκης.

Οι γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου έχει ραντεβού με τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του κλάδου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα