Κρήτη | 30.01.2015

Της υποσχέθηκαν νέα σύμβαση εργασίας και όταν υπέγραψε τη λύση της τρέχουσας ... έμεινε χωρίς δουλειά!

Ακόμη μία περίπτωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας έρχεται στη δημοσιότητα, με θύμα - και αυτή τη φορά - μία εγκυμονούσα εργαζόμενη. Η γυναίκα, εργαζόμενη σε εμπορικό κατάστημα της Αθήνας υπό το καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσίων, γνωστοποίησε στην εταιρεία την εγκυμοσύνη της. Οι εργοδότες της, υποσχόμενοι τη σύναψη νέας σύμβασης εργασίας την έπεισαν να υπογράψει τη λύση της τρέχουσας σύμβασης, όταν όμως η γυναίκα συναίνεσε και έβαλε την υπογραφή της ... οι εργοδότες σφύριζαν αδιάφορα!

Η, κατ'ουσίαν, εξώθηση σε παραίτηση της εγκύου τυπικά εμφανίζεται ως οικιοθελής αποχώρηση, με τους εργοδότες να μην έχουν καμία υποχρέωση απέναντι στη γυναίκα.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την πρακτική της εταιρείας και αναφέρει πως "η εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου μας έχει φέρει 100 χρόνια πίσω, με τα αφεντικά να νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.

Εμείς τους απαντάμε ότι η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα"
.

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα