Κώστας Μπογδανίδης

Απόψεις | 28.07.2013

Όσο κάποιοι -λίγοι θέλω να ελπίζω- κάνουν γερές αρπαχτές από τις στρατιές των νεαρών που βρίσκουν σε ορισμένα μερη της Κρήτης την ιδεολογική και πραγματική τους μαστούρα θα τα βρούμε μπροστά μας. Κι όταν συμβεί το ‘τέλειο έγκλημα’ καμία αστυνομία δεν θα μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

του Κώστα Α.Μπογδανίδη

Στα μέσα Μαΐου είχαμε το τραγικό περιστατικό στην περιοχή της Χερσονήσου Μαλίων . Η επίθεση που δέχτηκε ένας πιτσρικάς τουρίστας από τον Ολλανδό ανιματέρ αναστάτωσε την Κρήτη και ‘απασχόλησε’ εκτενώς τη διεθνή κοινή γνώμη. Δεν ήταν η Κρήτη που στοχοποιήθηκε. Αντικειμενικά κάθε τέτοιο γεγονός θα έκανε το γύρο του κόσμου από την στιγμή που συνέβη σε ένα διάσημο τουριστικό θερετρο. Τότε έκανα μια υπόθεση εργασίας. Τι θα συνέβαινε εάν οι...κακοί δεν είχαν πιάσει τον δολοφόνο( δείτε εδω ). Δύσκολα θα διαφωνούσε κάποιος ότι η ακαριαία και επαγγελματική αντίδραση της αστυνομίας, η εμπειρία των αξιωματικών και η τύχη βοήθησε στο να συλληφθεί άμεσα ο επίσης αλλοδαπός δολοφόνος και να μην σέρνεται η υπόθεση διασύροντας την Κρήτη.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και την εβδομάδα αυτή με τη δολοφονία του νεαρού Εγγλέζου. Οι υπηρεσίες με υποδειγματική ,πάλι, επαγγελματική ευσυνειδησία κινήθηκαν γρήγορα και ‘έβγαλαν’ την υπόθεση. Έγινε συμπλοκή μεταξύ Εγγλέζων και εντοπίστηκαν οι δράστες. Τώρα απασχολεί τη Δικαιοσύνη το πως και ποιος ακριβώς ευθύνεται. Ηρεμήσαμε; Εντάξει τώρα; Έχουμε μια αστυνομία που παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες κάνει τη δουλειά της και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; Ασφαλώς. Αλλά δεν αρκεί. Διότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση για μια περιοχή που ταλαιπωρείται χρόνια από το ίδιο φτηνό και παρηκμασμένο τουριστικό προϊόν. Μια περιοχή που προσφέρει αφειδώς ‘διασκέδαση’ χωρίς όρια, γουρουνιές για άγρια νιάτα και ποτά αμφιβόλου προελεύσεως και αξίας. Κι αν ήταν μόνο τα...ποτά θα λέγαμε ας πάει και το παλιάμπελο. Αλλά δεν ειναι μόνο αυτά. Και τα ξέρουν όλοι.

Όσο κλείνουμε τα ματια στην ουσία των όσων συμβαίνουν στην περιοχή θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Όσο κάποιοι -λίγοι θέλω να ελπίζω- κάνουν γερές αρπαχτές από τις στρατιές των νεαρών που βρίσκουν σε ορισμένα μερη της Κρήτης την ιδεολογική και πραγματική τους μαστούρα θα τα βρούμε μπροστά μας. Κι όταν συμβεί το ‘τέλειο έγκλημα’ καμία αστυνομία δεν θα μπορεί να  βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα