Πολιτισμός | 31.01.2013

Στο Αρκαλοχώρι ήδη έχουν συγκροτήσει Ομάδα Πρωτοβουλίας...

Στην επαναλειτουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου προχωρούν οι κάτοικοι της περιοχής ενώ έχουν ήδη συγκροτήσει ομάδα πρωτοβουλίας. Σε ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζεται:

"Εμείς, οι πολίτες της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, που υπογράφουμε το κείμενο που ακολουθεί, έχουμε την κοινή πεποίθηση πως το Αρκαλοχώρι, ο τόπος που ζούμε, εργαζόμαστε και αγαπάμε, έχει μια μακραίωνη και σημαντικότατη ιστορική, πολιτιστική και κοινωνική παρακαταθήκη, την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Θεωρώντας χρέος προς τις επόμενες γενιές, την δραστηριοποίηση μας σε μια κατεύθυνση συλλογικής κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, συμφωνούμε στην επαναδραστηριοποίηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου και δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε στις δράσεις του.

Η ιστορική πραγματικότητα έχει αποδείξει πως όσες φορές η κοινωνία του Αρκαλοχωρίου ενώθηκε ουσιαστικά για ένα κοινό σκοπό, το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήταν απολύτως επιτυχημένο.

Περισσότερο τώρα παρά ποτέ, πιστεύουμε πως είναι αναγκαίο να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι ισότιμα και δημοκρατικά με κάθε ενδιαφερόμενο, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου.

Έχοντας κάνει εδώ και μήνες, συζητήσεις με πολλούς συμπολίτες μας που επιθυμούν να προσφέρουν ενεργά σ’ αυτήν την προσπάθεια, αλλά και με τα μέλη του τελευταίου αιρετού διοικητικού συμβουλίου, καταλήξαμε στην απόφαση της ενεργοποίησης του συλλόγου, δηλώνοντας διατεθειμένοι να βοηθήσουμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, τον πολιτιστικό και κοινωνικό επαναπροσδιορισμό του τόπου μας.

Πρόθεσή μας είναι να συμβάλλουμε προσθετικά σε κάθε τι θετικό που ήδη υπάρχει, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός δραστήριου, μαζικού πολιτιστικού συλλόγου, ανοιχτού στις ανάγκες, στις ιδέες και στις προτάσεις των πολιτών.
Καλούμε λοιπόν κάθε συμπολίτη μας που ενδιαφέρεται για την πολιτιστική αναγέννηση της κοινωνίας μας, να συνυπογράψει και να διαδώσει με κάθε μέσο την ανοιχτή σε όλους πρόσκλησή μας και να γίνει συνδημιουργός αυτής της προσπάθειας.

Ιδιαιτέρως καλούμε τους νέους και τις νέες του τόπου μας να πρωταγωνιστήσουν. Να εργαστούμε όλοι μαζί με ενθουσιασμό και μεράκι ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας τη σκυτάλη να συνεχίσουν τον Ωραίο Αγώνα, που θα αναδείξει τις ομορφιές και τις χάρες αυτού του τόπου και των ανθρώπων του. Αξίζει την αγάπη και τη φροντίδα μας αυτός ο τόπος. Μας αξίζει να τον χαιρόμαστε και να είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν.

Ελπίζοντας στην άμεση και θετική ανταπόκριση όλων εσάς δηλώνοντας παρόντες στο κάλεσμά μας, ορίζουμε ημέρα ΓΕΝΙΚΉΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικου σχολειου Αρκαλοχωρίου". 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα