Κρήτη | 15.11.2014

Δήλωση του Λασιθιώτη βουλευτή

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Λασιθιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Δερμιτζάκης:

"Το πιο επίκαιρο μήνυμα που μας δίνει η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι η δύναμη του λαού που αντιστέκεται, που λέει φτάνει πια. Η δύναμη που πολλαπλασιάζεται όταν μπροστά μπαίνει η νεολαία και απαιτεί να σταματήσει το δρόμο της καταστροφής, που θέλει να ξανακερδίσει το μέλλον της.

Πριν 41 χρόνια, ο φόβος που ένοιωσε ο ξενοκίνητος δυνάστης από την εξέγερση της νεολαίας και του λαού, τον έκανε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο στρατός στους δρόμους, τα τανκς στο Πολυτεχνείο. Αφού απέτυχε με τις συκοφαντίες, την προπαγάνδα και την τρομοκρατία, έκανε αυτό που γνώριζε καλύτερα. Την ανοιχτή βία ενάντια στο μέλλον του τόπου. Όμως δεν σώθηκε, γιατί ο χρόνος πια μέτραγε αντίστροφα.

Σήμερα η νεολαία, βιώνοντας τα αδιέξοδα και βλέποντας τις αλυσίδες που της ετοιμάζουν, βγαίνει πάλι στους δρόμους. Αντιδρά στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, στον αποκλεισμό των μαθητών από την εκπαίδευση με τις αλλεπάλληλες εξετάσεις και τις «τράπεζες θεμάτων», στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Μπαίνει πάλι μπροστά στον αγώνα για το σταμάτημα της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, για τη δημόσια εκπαίδευση, για την απελευθέρωση της χώρας και της κοινωνίας από τη θηλιά των μνημονίων.

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία αντηχεί ξανά, συνδέοντας τους παλιούς αγώνες με τους σημερινούς και βρίσκοντας στα παλιά συνθήματα το νόημα των σημερινών κινητοποιήσεων.

Ο φόβος που προκαλεί ο ξεσηκωμός της νεολαίας στην κυβέρνηση των μνημονίων φαίνεται από τις καθημερινές συκοφαντίες, τον αυταρχισμό και τη βίαιη καταστολή. Μάταια όμως. Ελάχιστους θα πείσουν να στραφούν ενάντια στα παιδιά τους.

Ο χρόνος τους έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Κάθε μέρα που περνάει η νεολαία και ο λαός συνειδητοποιεί πως μόνο με την ανατροπή τους μπορεί να ανοίξει μια καινούργια διέξοδος για την Πατρίδα μας.

Ο κόσμος και η ζωή μας αλλάζει με αγώνες".

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα