Είδα - Άκουσα | 29.03.2016

Τι προβλέπεται στον "Καλλικράτη" και τι γίνεται στο παρασκήνιο

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση η χθεσινοβράδυνη  του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου αν και  χωρίς κόντρες και αντιπαραθέσεις! Ήταν και η πρώτη μετά την... μπόρα των αλλαγών στο δημοτικό σχήμα, τις παραιτήσεις και τις εν θερμώ εσωτερικές διαβουλεύσεις.
Πάντως ,ενώ έκλεισε το θέμα με τις αλλαγές (κι ενώ όλο και πιο έντονα ακούγεται πως ο δήμαρχος μάλλον θα προχωρήσει σε αντικαταστάσεις των αναγκαστικά μετακινούμενων και μόνον στις επιχειρήσεις και οργανισμούς) το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την παραίτηση της Αθηνάς Σπανάκη. Θα γίνει αποδεκτή ή όχι; Θα αντικατασταθεί ή θα περιμένουν το χρόνο να λυάνει τις διαφορές ;

Επειδή το έψαξα λιγάκι το θέμα και διαπίστωσα πως ο "Καλλικράτης" προβλέπει πως σε περίπτωση παραίτησης δημοτικού συμβούλου δεν τίθεται θέμα αποδοχής της ή όχι από το δήμαρχο. Αν δεν την πάρει πίσω η ενδιαφερόμενη τότε θα πρέπει να περιμένουν ένα μήνα από τη στιγμή της υποβολής προκειμένου να θεωρείται τελεσίδικη.

Ο μήνας πλησιάζει να συμπληρωθεί ,αλλά ,όπως μαθαίνω, γίνονται προσπάθειες να την πάρει πίσω η Αθηνά την παραίτηση, μην εκπλαγείτε αν δείτε να συμβαίνει αυτό. Κι εδώ που τα λέμε η Αθηνά έκανε σημαντικότατο έργο για να φύγει από το συμβούλιο για μια παρεξήγηση και μια εν θερμώ απόφαση. Κι απ´ ότι αντιλαμβάνομαι και ο δήμαρχος το βλέπει θετικά και όλα πλέον εξαρτώνται από την κ. Σπανάκη!

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα