Κόσμος | 31.10.2015

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τα χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2013

Στο 11,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ιταλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το ιταλικό ινστιτούτο στατιστικής Ιστατ.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τα χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2013. Η μείωση αυτή της ανεργίας, σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζει το Ιστατ, οφείλεται, κυρίως, στα στοιχεία που αφορούν την απασχόληση των γυναικών.
Σε ότι αφορά, δε, την ανεργία των νέων, το ποσοστό της διαμορφώνεται στο 40,2%, με μείωση του 0,2% σε σχέση με τα στοιχεία του περασμένου Αυγούστου. « Χάρη στην μεταρρύθμιση του εργασιακού η Ιταλία απέκτησε και πάλι εγκυρότητα σε διεθνές επίπεδο και, πάνω από όλα, ευκαιρίες και μόνιμες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.
Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, όμως, πρόσθεσε ότι «τα οικονομικά κίνητρα της κυβέρνησης, τα οποία και ευνοούν τις προσλήψεις, θα ισχύσουν και για το επόμενο έτος, αλλά δεν θα μπορέσουν, σε κάθε περίπτωση, να διαρκέσουν αιωνίως».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα