Υγεία | 29.01.2014

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί την διεύρυνση των σημείων πώλησης τους

Την οριζόντια μείωση των χονδρικών και λιανικών τιμών όλων των μη υποχρεωτικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), σε ποσοστό που η Κυβέρνηση κρίνει αναγκαίο, προτείνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Ανάπτυξης. 

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί την διεύρυνση των σημείων πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ, εκτός φαρμακείων, με το σκεπτικό ότι θα μειωθούν οι τιμές των συγκεκριμένων σκευασμάτων και θα ωφεληθεί ο καταναλωτής. 

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν έντονα, θεωρώντας ότι και τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα που θα πρέπει να διατίθενται υπό την επίβλεψη του φαρμακοποιού.

Ο κ. Θεοδοσιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ επισημαίνει ότι, «είναι γνωστό σε όλους ότι οι τιμές όλων των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ χαμηλές. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τις αθρόες εξαγωγές φαρμάκων από την Ελλάδα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Παρ' όλα αυτά, θέλοντας να βοηθηθεί ο καταναλωτής σε αυτή τη κρίσιμη οικονομική συγκυρία, προτείνουμε στην Κυβέρνηση να προχωρήσει από την 1η Φεβρουαρίου σε οριζόντια μείωση των χονδρικών και λιανικών τιμών όλων των ΜΥΣΥΦΑ, κατά το ποσοστό που αυτή θα κρίνει».

 

Πηγή: in.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα