Αθλητισμός | 30.03.2016

Μετά το «χορταστικό» ποδόσφαιρο και την «τεσσάρα» απέναντι στον Ερμή Ζωνιανών, ο ΟΦΗ καλείται πάλι να αλλάξει αγωνιστική στρατηγική, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο Πειραιά.

Η εναλλαγή «ζεστό – κρύο» από παιχνίδι σε παιχνίδι συνεχίζεται για τον ΟΦΗ.

Μετά την θεαματική παράσταση που επιβραβεύτηκε με την «τεσσάρα» απέναντι στον Ερμή Ζωνιανών, η επόμενη «αποστολή» για την κρητική ομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο Πειραιά αναθεωρεί ξανά τις προτεραιότητες.

Πρόκειται για τις αναγκαστικές μεταλλάξεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλει ο ΟΦΗ τον εαυτό του προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο της κατάστασης στη «μάχη» της κορυφής.

Μια συνειδητή επιλογή για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις που του είχαν κοστίσει στη διάρκεια του πρώτου γύρου, υπό το βάρος του οποίου εξακολουθεί να πορεύεται η ομάδα.

Η ποιότητα και μόνο αυτή, ήταν υπεραρκετή για να δώσει το τρίποντο μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο προηγούμενο παιχνίδι.

Όχι πώς κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί απέναντι στον Ατρόμητο.

Άλλωστε η πληρότητα του ρόστερ και η διαφορά δυναμικότητας έναντι των υπολοίπων σε καθαρά αγωνιστικούς τομείς είναι το μεγάλο «όπλο» για τον ΟΦΗ στο δεύτερο γύρο.

Μόνο που σε αυτά τα δεδομένα οι «ασπρόμαυροι» προσέθεσαν και τον τσαμπουκά που ανά περίπτωση χρειάζεται για να επιβληθούν των φανατισμένων αντιπάλων τους.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, όταν συνέβη δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων ημερών αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Αστέρα Βάρης και την Επισκοπή.

Ανάλογες συνθήκες αναμένεται να αντιμετωπίσει η ομάδα του Νιόπλια και στο «Δημ. Μελισσουργού», απέναντι σε έναν αντίπαλο που «καίγεται» για να παραμείνει στην κατηγορία και θέλει μια μεγάλη νίκη για να μπει ιδανικά στην τελική ευθεία.

Σε ένα γήπεδο σήμα – κατατεθέν της κατηγορίας, με τις γνωστές τακτικές του «ανταρτοπολέμου» από πλευράς γηπεδούχων, ο ΟΦΗ οφείλει να είναι ψύχραιμος αλλά και «νταής», γνωρίζοντας το αυτό από την αρχή στον Ατρόμητο.

Το να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής (3/4, 4μ.μ.) προφανώς δεν βρίσκεται στις επιδιώξεις των γηπεδούχων.

Όπως δεν βρέθηκε στις επιδιώξεις κανενός άλλου που αντιμετώπισε τους «ασπρόμαυρους» και σχεδόν πάντοτε είχε πρώτιστο μέλημα την αύξηση του «νεκρού χρόνου» σε κάθε 90λεπτο, και δευτερεύον τον εκνευρισμό και τον φόβο των ποδοσφαιριστών με αρκετούς τρόπους.

Ο ΟΦΗ συνεπώς χρειάζεται να "φορέσει" το άλλο του πρόσωπο την ερχόμενη Κυριακή.

Και να δείξει στον αντίπαλο του από την αρχή ότι θέλει το παιχνίδι περισσότερο, γιατί η άνοδος στη Β’ Εθνική είναι ο μοναδικός στόχος που κυνηγάει τη φετινή χρονιά.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα