Κρήτη | 31.10.2015

Συνολικά, το πρόγραμμα ολοκλήρωσαν εξήντα ένα πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι, Πανεπιστημίων και Πολυτεχνικών Σχολών

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων «Φωτοβολταϊκά Ενεργειακά Συστήματα».

Το πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών συνδιοργανώθηκε από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Ενεργειακών και Φωτοβολταϊκών Συστημάτων (ΤΕΙ Κρήτης), του Εργαστηρίου Υπολογιστικής και Θεωρητικής Χημείας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) καθώς και διδάσκοντες του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συνολικά, το  πρόγραμμα ολοκλήρωσαν 61 πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι, Πανεπιστημίων και Πολυτεχνικών Σχολών με χρόνο αποφοίτησης έως και τριάντα έξη έτη.

1.Παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα (αυτόνομα, υβριδικά, διασυνδεδεμένα),

2. Τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών πλαισίων

3. Τεχνολογίας ηλεκτρονικών ισχύος με εφαρμογή σε συστήματα παραγωγής ΑΠΕ

4. Τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας για μικρής και μεγάλης κλίμακας εφαρμογές

5. Τεχνολογίας εγκατάστασης ηλιακών συστημάτων,

6. Παραγωγής και αποθήκευσης υδρογόνου από ΦΒ συστήματα,

7. Τεχνοοικονομικής μελέτης ενεργειακών συστημάτων,

8. Νομοθεσίας που διέπει τα φωτοβολταϊκά.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Καθηγητής Ευάγγελος Καπετανάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας κ. Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη που αναφέρθηκαν στη σημασία και την ανάγκη υλοποίησης τέτοιων επιμορφωτικών προγραμμάτων σε ενεργειακά θέματα. Οι καθηγητές Φώτης Μαυροματάκης και Νικόλαος Κατσαράκης παρουσίασαν το πρόγραμμα ενώ ο καθηγητής Εμμανουήλ Δρακάκης Δ/ντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και Δ/ντής της Σχολής Δια Βίου Μάθησης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρει το Ίδρυμα στην κοινωνία της Κρήτης στα πλαίσια μια συνεχούς διαδικασίας απόκτησης, ανανέωσης, συμπλήρωσης και εξειδίκευσης των γνώσεων και των δεξιοτήτων ενός ατόμου.  Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής στους επιτυχόντες ενήλικες εκπαιδευόμενους.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα