Ελλάδα | 01.10.2014

Σημαντικότερο όλων η νομοθετική ρύθμιση για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια

Στις 11 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια.

Μία λίστα περίπου είκοσι θεμάτων αποτελεί το αντικείμενο της αυριανής συνάντησης με σημαντικότερο την νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Τα κριτήρια βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια που μπορούν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, θα θεσπίζονται κριτήρια με βάση τις ταμειακές ροές, τα μικτά κέρδη και το αντικείμενο δραστηριότητας για τις μικρότερες επιχειρήσεις, ενώ για τις μεγαλύτερες το κριτήριο της επιλογής θα το καθορίζουν οι τράπεζες.

Πάντως, παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, για ενιαία διευθέτηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες καθώς η τρόικα έχει συμφωνήσει επί της αρχής.

Σημειώνεται πάντως ότι η τρόικα έχει ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την εκτίμηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της ρύθμισης στην οικονομία και τον προϋπολογισμό.

protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα