Κόσμος | 01.03.2016

Την Παρασκευή βλέπει Ερντογάν

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχει την Παρασκευή, 4 Μαρτίου στις 15:00 τοπική ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, σε μια προσπάθεια για καλύτερη προετοιμασία των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής των 28 της ΕΕ και της Τουρκίας την Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Η Σύνοδος με την Τουρκία θα έχει τη μορφή γεύματος εργασίας πουν θα ξεκινήσει στις 12:30 τοπική ώρα και στη συνέχεια οι 28 θα πραγματοποιήσουν στις 15:00, σύνοδο με στην κανονική της μορφή και στο επίπεδο των 28.

Ο πρόεδρος Τουσκ που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας έναν διπλωματικό μαραθώνιο για να εφαρμοστούν οι ήδη προδιαγεγραμμένες ευρωπαϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού, ξεκινάει τις επαφές του σήμερα από την Αυστρία και τη Σλοβενία, συνεχίζει αύριο με την Κροατία και τα Σκόπια, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί διαδοχικά στην Αθήνα και την Άγκυρα. 

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στις 10:00 τοπική ώρα, ενώ στις 15:00 ο πρόεδρος του Συμβουλίου θα συναντήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκυρα. Στις 17:00 τοπική ώρα θα προχωρήσει σε κατάθεση στεφάνου, εις μνήμην των θυμάτων των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση με τον Ρ. Τ. Ερντογάν την Παρασκευή.

real.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα