Ελλάδα | 13.09.2015

"Η λαϊκή κυριαρχία απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές."

Ανακοίνωση ΛΑΕ :

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Ενότητας» (Κώστας Μαρματάκης, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Θέμης Γρηγοριάδης), δεν περιορίστηκε να τοποθετηθεί μόνο στο ζήτημα της κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου, αλλά έθεσε και το κορυφαίο ζήτημα της διευκόλυνσης της μετακίνησης των ετεροδημοτών εκλογέων.

 Οι επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, στη σημερινή εποχή της μνημονιακής εξαθλίωσης του λαού, δυσκολεύουν τη μετακίνηση των ετεροδημοτών εκλογέων, ιδίως των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, τη στιγμή μάλιστα που οι λαϊκές οικογένειες μόλις επέστρεψαν από τους τόπους καταγωγής τους και βρίσκονται αντιμέτωπες με τα έξοδα της σχολικής χρονιάς.

Τα διόδια, αλλά και οι ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και οδικές μεταφορές αποτελούν δημόσιο αγαθό. Εκτελούνται από μη κρατικές εταιρείες κατά παραχώρηση, ενώ επιδοτούνται γενναία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έχει πλήρεις εξουσίες, πρέπει να μεριμνήσει για τη δυνατότητα της, καταρχήν, δωρεάν μετακίνησης, ή έστω, της μετακίνησης των ετεροδημοτών εκλογέων με τη μεγαλύτερη έκπτωση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι με οδηγίες. Αυτή είναι και συνταγματικά η αποστολή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, και όχι η εφαρμογή των μνημονίων. Θεωρούμε αυτονόητη τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, της σπουδάζουσας και άνεργης νεολαίας, των κατόχων καρτών αλληλεγγύης.

Η λαϊκή κυριαρχία απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές. Εκτός πια κι αν η κατεύθυνση είναι να ενισχυθούν οι συστημικές και μνημονιακές δυνάμεις μέσα από την αύξηση της αποχής.

 

.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα