Κρήτη | 31.05.2013

Παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου

Την πλήρη και ολοκληρωμένη θεσμική πλαισίωση των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, γεγονός που θα συμβάλει και στην αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Η λειτουργία των ιδιωτικών εργαστηρίων ιδιωτικής απασχόλησης σε πανελλαδικό επίπεδο άρχισε περίπου το 2005. Η λειτουργία τους προσιδιάζει με αυτή των δημόσιων κέντρων δημιουργικής απασχόλησης που διέπεται κυρίως από την με αρ. πρωτ. Π1β/Γ.Π.οικ 14951/09-10-2011. Τα εν λόγω κέντρα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 2-12 ετών και λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και σε δωδεκάμηνη βάση, χωρίς διακοπή, πέραν των επίσημων αργιών.

Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης έχουν ως στόχο την πλήρη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους η οποία μπορεί να είναι είτε ωριαία, είτε σε μηνιαία βάση με ελεύθερα διαμορφωμένο ωράριο.

Όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης είναι το ασαφές νομικό πλαίσιο, καθότι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί ανταγωνίζονται τα εν λόγω κέντρα. Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης δεν χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ωστόσο λύνουν το πρόβλημα της απασχόλησης των παιδιών ακόμα και για μερικές ώρες, ενώ συγχρόνως προσφέρουν μια οικονομική λύση για γονείς των οποίων τα παιδιά δεν έγιναν δεκτά σε δημόσιους ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς».

Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης αποτελούν μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος και «ένα πλήρες νομικό πλαίσιο, το οποίο θα προέβλεπε όλες τις απαραίτητες για τη λειτουργία τους προϋποθέσεις, όπου θα γίνεται σαφής αναφορά στην λειτουργία των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης, στις τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί ένα εργαστήριο, καθώς και τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι απασχολούμενοι, θα συνέβαλε στην εύρυθμη λειτουργία τους και στην επίβλεψη τους από τις αρμόδιες αρχές» όπως υπογραμμίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό του προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά την πλήρη και ολοκληρωμένη θεσμική πλαισίωση της εν λόγω δραστηριότητας γεγονός που θα συμβάλει και στην αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα