Αθλητισμός | 30.08.2014

Οπαδός της Γκρέμιο ντροπιάζει τις βραζιλιάνικες εξέδρες

Συμβαίνει δυστυχώς παντού… Σε ολοένα και περισσότερα γήπεδα κάποιος ποδοσφαιριστής αντίπαλης ομάδας είτε θα δει κάποια μπανάνα να προσγειώνεται δίπλα του ή θα ακούσει τα καλόπαιδα της εξέδρας να μιμούνται ήχους της ζούγκλας στην οποία –σύμφωνα με το φωτεινό τους μυαλό- θα έπρεπε να επιστρέψει το θύμα τους.

Προφανώς και όλα αυτά τα περιστατικά είναι καταδικαστέα όπου κι αν γίνονται, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η βλακεία των οπαδών ξεπερνά κάθε όριο.

Διότι όταν είσαι οπαδός της Γκρέμιο -κι επομένως Βραζιλιάνος- πρέπει να είσαι το λιγότερο ηλίθιος για να αποκαλείς πίθηκο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, επειδή τυχαίνει να έχει το ίδιο χρώμα δέρματος με τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα σου και πιθανότατα απ’ τον πλανήτη, τον Πελέ…

Κι όμως, οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας, που έχει στις τάξεις της μαύρους ποδοσφαιριστές(!), τα έβαλαν με τον Αράνχο, τον τερματοφύλακα της Σάντος, αναπαράγοντας ήχους που προφανώς δείχνουν την ευθεία γραμμή που συνδέει τους ίδιους με το ζωικό βασίλειο και τις ρίζες τους.

Και όλα αυτά στη Βραζιλία… Μια χώρα που στηρίχθηκε όσο καμία άλλη στους… σκούρους ποδοσφαιριστές προκειμένου να κατακτήσει πέντε Παγκόσμια Κύπελλα. Αλλά, έτσι είναι. Εκτός από άλλα πράγματα, τα ζώα (εξαιρούνται οι ελέφαντες και μερικά είδη ακόμα) δεν διαθέτουν και δυνατή μνήμη…
 

sport-fm.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα