Αθλητισμός | 01.10.2013

"Κεραυνούς" εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας, στην κατάθεση του ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Στην κατάθεση του είπε ότι ο Τεροβίτσας και ο Πιλάβιος πρέπει να είναι κατηγορούμενοι και όχι μάρτυρες ενώ για τον Μάκη Ψωμιάδη είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπήρχε κάποια συναλλαγή μεταξύ του Μάκη Ψωμιάδη και του Γιώργου Χριστοβασίλη όσον αφορά τον αγώνα Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 που περιλαμβάνεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Διαβάστε τι είπε ο Αλέξης Κούγιας:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε: "Αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο είναι βέβαια ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση που εξακολουθεί να υφίσταται μην περιμένετε να σας πουν τίποτα το 90% των μαρτύρων γιατί εμπλέκονται και οι ίδιοι. Ήταν πρωταγωνιστές και θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι.

Ο Τεροβίτσας και ο Πιλάβιος θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και όχι μάρτυρες. Και ο Ηλιόπουλος του ΟΠΑΠ ήρθε εδώ για να συσκωτίσει την υπόθεση, όχι για να τη φωτίσει. Υπάρχει ατελείωτο χρήμα στο ποδόσφαιρο γι αυτό μπήκαν και οι κακοποιοί σε αυτό. Γίνονται εκβιασμοί απειλές ακραίες παρανομίες. Οι Εγκληματίες οργανώθηκαν έτσι ώστε να ελέγχουν την ΕΠΟ. Ο Μπέος και ο Τσακογιάννης μίλαγαν καθημερινά με τον Πιλάβιο.

Ο Πιλάβιος βρήκε μια διαμορφωμένη κατάστάση. Δεν κατάλαβε που μπήκε. Ήταν σφαχτό της υπόθεσης. Εγώ έχασα δύο φορές την άνοδο με τον ΠΑΣ Γιάννινα με στημένα ματς και στημένες διαιτησίες. Από τον Τεροβίτσα και από τον Ηλυσιακό του Χριστοβασίλη. Στο στήσιμο των αγώνων, το ένα στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι διαιτητές της ΕΠΟ. Τους στέλνουν σε αποστολές αυτοκτονίας. Όσοι ακούνε τους προωθούν αντί να τους εξαφανίσουν. Οι διαιτητές είναι απόλυτα ελεγχόμενοι.

Σίγουρα συμμετέχουν και άνθρωποι από την ΕΠΟ. Υπάρχουν πρόεδροι Ενώσεων που είναι αρχιλαμόγια. Το κύκλωμα έβγαζε πρωταθλητές και όποιον δεν τον ήθελε τον εξαφάνιζε. Η εγκληματική οργάνωση προωθεί ομάδες που θα συνεργαστεί μαζί τους στο στήσιμο των αγώνων. Γι αυτό το λόγο και καμία ομάδα μου δεν ανέβηκε ποτέ στην Α' Εθνική".

Για το πως στήνεται ένα ματς, είπε: "Συνήθως πρέπει να έχεις σίγουρο τον διαιτητή. Ορισμένοι από αυτούς παίζουν και οι ίδιοι το παιχνίδι στο στοίχημα. Πρέπει να έχεις και ποδοσφαιριστές. Και υπάρχουν πολλοί που συμμετέχουν σε αυτή την εγκληματική διαδικασία. Πολλές φορές τους κατευθύνουν και οι μάνατζέρ τους. Το χειρότερο κομμάτι όμως είναι οι ιδιοκτήτες. Οι ομάδες του κυκλώματος ανεβαίνουν κάθε χρόνο κατηγορία. Δείτε τον Αστέρα Τρίπολης, τον Θρασύβουλο, τον Ακράτητο, τον Πλατανιά, την Καλλονή. Ο Αστέρας ήταν η ομάδα ενός καφενείου στην Τρίπολη και έφτασε να παίζει Ευρώπη".

Σε ερώτησεις για τον κάθε κατηγορούμενο από την έδρα, απάντησε: "Ο Ψωμιάδης είναι παιδικός μου φίλος. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ξέρω ότι έγινε ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, έβγαζε πολλά λεφτά από νόμιμες επιχειρήσεις της νύχτας, ενώ γνωρίζω ότι έχει πάρα πολύ καλή σχέση και με την εκκλησία. Έχουν ακουστεί πολλά για την υπόθεση της ΑΕΚ, αλλά δεν τα γνωρίζω.

Για το Καβάλα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 που περιλαμβάνεται στα ύποπτα, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε καταπληκτική ομάδα, έμαθα όμως ότι ο ΠΑΣ έπαιξε με επτά αναπληρωματικούς. Δεν γνωρίζω αν υπήρχε μεταξύ Ψωμιάδη και Χριστοβασίλη κάποια συναλλαγή ή αν το έπαιξαν στο στοίχημα. Ο γιος του ο Σταύρος είναι ένα καλοβαλμένο παιδί. Είναι σπουδασμένο παιδί και φαντάζομαι ότι εργάζεται στις επιχειρήσεις του πατέρα του. Αποκλείεται να είχε την οποιαδήποτε συμμετοχή".

Για τον Γιάννη Παπακώστα είπε: "Είναι ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Τον είχα προπονητή στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον πήρα και πέρυσι στην Παναχαϊκή. Ξαφνικά παραιτήθηκε από την ομάδα. Πιστεύω ότι το έκανε γιατί τον απείλησαν. Δεν μπορεί να έφυγε για άλλον λόγο. Τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και δεν ξέρω αν παίζει στοίχημα ή αν έστησε αγώνα".

Στο σημείο εκείνο του ανέφεραν κάποιους διαλόγους του Μάκη Ψωμιάδη με κάποιον άγνωστο, στους οποίους ο Ψωμιάδης αναφέρεται στους διαιτητές Σιδηρόπουλο και Τσινιάρη, ο Κούγιας είπε: "Ο Σιδηρόπουλος είναι από τους πιο βρώμικους διαιτητές. Και ο Τσινιάρης το ίδιο. Είναι έτοιμοι να κάνουν το οποιοδήποτε έγκλημα".

Για τον Αγροτικό Αστέρα και τον Ριαβόγλου είπε: "Ο Αγροτικός Αστέρας είναι η μάνα του στοιχήματος. Είναι ομάδα σφραγίδα, χωρίς φιλάθλους. Ο Ριαβόγλου ήταν το παιδί για τα θελήματα. Ούτε εισιτήρια δεν σφράγιζε και έπαιζε ο Αγροτικός σε άδειο γήπεδο. Τον κρατούσε στην κατηγορία η ΕΠΟ".

Για τον Περικλή Αμανατίδη, είπε: "Είναι μια γοητευτική προσωπικότητα. Νομίζω όμως ότι καταστράφηκε από το στοίχημα. Είναι άρρωστος με το στοίχημα". Στις 11:00 διεκόπη η συνεδρίαση λόγω υποχρεώσης ενός εκ των δικαστών και θα συνεχιστεί στις 12:30.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα