Κρήτη | 31.10.2014

Απάντηση της παράταξης του Η. Σανιδά στα όσα υποστήριξε η πλευρά Βαβουρανάκη για το "μπάχαλο" στην πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου

Να..."ξεπεζέψει από το καλάμι της αλαζονείας και της αμετροέπειας"  καλεί τον επικεφαλής της πλειοψηφίας στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη η παράταξη "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο κ. Βαβουρανάκης για το αδιέξοδο της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Στην ανακοίνωση της παράταξης του Ηλία Σανιδά αναφέρεται:

"Με έκπληξη και ανησυχία πληροφορήθηκαν τα μέλη του ιατρικού συλλόγου τα τελευταία γεγονότα για την εκλογή προεδρείου του ΔΣ του ΙΣΗ και μπερδεύτηκαν ακόμα περισσότερο με την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Υγείας κ. Βαβουρανάκη που κέρδισε την σχετική πλειοψηφία στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του συλλόγου μας.

Ο κ. Βαβουρανάκης ισχυρίστηκε ότι ήρθε αντιμέτωπος με «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», με κομματικούς στρατούς και άλλα θηρία που θέλουν να του στερήσουν δολίως το έπαθλο της νίκης του και συγκεκριμένα την «ηγεμονία» του ...δουκάτου του ΙΣΗ. Αυτό που πραγματικά έγινε ,ήταν η απαίτηση να ισχύσει η αναλογική εκπροσώπηση στο ΔΣ του συλλόγου των παρατάξεων, σύμφωνα πάντα με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Για να σοβαρευτούμε όμως θα θέλαμε να θυμίσουμε ορισμένα απλά δεδομένα: 1) το εκλογικό σύστημα των αρχαιρεσιών στον ΙΣΗ είναι η απλή αναλογική, από καταβολής των εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι ο νομοθέτης επιδιώκει την αναλογική εκπροσώπηση στο ΔΣ όλων των απόψεων. Προφανώς δεν γνώριζε ο δυστυχής πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις «νέες ιδέες» επί του θέματος που ο κ. Βαβουρανάκης ευαγγελίζεται.

2) η λογική των αναλογικών προεδρείων εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των επαγγελματικών συλλόγων της χώρας.

3) το 45% της παράταξης του κ. Χ. Βαβουρανάκη επι των ψηφισάντων αποτελεί το ¼ των μελών του ΙΣΗ καθώς το 40% των μελών δεν προσήλθαν καν στην κάλπη.

4) Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις πλην της Δύναμης Υγείας σεβάστηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα και την νίκη του κ. Βαβουρανάκη. Γιαυτό τον ψήφισαν ομόφωνα για πρόεδρο του συλλόγου, ενώ ο ίδιος γελοιοποιώντας την διαδικασία παραιτήθηκε μόλις εξελέγει, θέτοντας κυρίως σε αμφισβήτηση τη σοβαρότητα και το προσωπικό του κύρος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν κατανοούμε την εμμονή και τους εκβιασμούς (ή όλα ή τίποτα!!) του κ. Βαβουρανάκη για μονοπαραταξιακό προεδρείο και τον καλούμε έστω την τελευταία στιγμή να ... «ξεπεζέψει» γιατί το καλάμι της αμετροέπειας και της αλαζονείας μπορεί και να σπάσει".

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα