Πολίτες | 09.08.2013

Εγκληματική, χαρακτηρίζει την ενέργεια, αναγνώστης του cretalive, που εκτιμά ότι οι κινήσεις γίνονται προκειμένου να εκδιωχθούν οι κατασκηνωτές

Αγαπητό cretalive

Αρκετά χρόνια τώρα είμαι ελεύθερος κατασκηνωτής και θα συνεχίσω, όσο τουλάχιστον μπορώ ακόμη να το κάνω, έστω και παράνομα.

Πριν μερικές βδομάδες επισκεύτηκα ξανά την παραλία του Δισκού ή Δυτικού στον Λέντα, μια ιδανική παραλία για ελεύθερη κατασκήνωση, στην οποία σίγουρα ενοχλεί το γεγονός ότι αρκετοί κατασκηνωτές έχουν κάνει κατάχρηση του χώρου κι έχουν προχωρήσει στην δημιουργία μόνιμων σχεδόν κατασκευών.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό κι έχουν δίκιο αυτοί που διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή. Καμιά φωνή όμως, καμιά κίνηση από την πολιτεία, καμιά αντίδραση για κάτι εγκληματικό, που συνέβη το χειμώνα προφανώς, στην ίδια περιοχή. Κάποιος, ντόπιος προφανώς, που τον ενοχλούσε αυτή η κατάσταση και σίγουρα με την ανοχή πολλών, έκοψε σχεδόν σύριζα μια συστάδα από αρμυρίκια που υπήρχαν στην παραλία. Περισσότερα από δέκα δέντρα σχεδόν καταστράφηκαν, άλλα εκριζώθηκαν εντελώς, για να φύγουν οι κατασκηνωτές και να καθαρίσει ο χώρος, να μπουν ομπρέλες και ξαπλώστες και να γίνει καθώς πρέπει η παραλία. 

Πολλά από τα δέντρα ευτυχώς ξανανοίγουν κι αν είμαστε όλοι τυχεροί ίσως γίνουν πάλι 8-10 μέτρα ψηλά και να μας προσφέρουν τη δροσιά τους, δίχως να έχουμε ανάγκη ομπρέλες, αρκεί βέβαια να τα προστατέψουμε από τις ορέξεις όσων τα θεωρούν εμπόδιο στην επιχειρηματικότητά τους. 

Κατά καιρούς έχει γίνει αρκετός ντόρος για την έξαρση του ελεύθερου κάμπινγκ στην Κρήτη, εξαιτίας της κρίσης που δεν επιτρέπει σε αρκετούς πλέον την διαμονή σε δωμάτια καιξενοδοχεία. Αρκετά αρνητικά έχουν γραφτεί για την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την ρύπανση κτλ που επιφέρουν οι κατασκηνωτές και μάλιστα σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ελάχιστες φωνές όμως έχουν ακουστεί να διαμαρτύρονται για τις ομπρέλες που ρυπαίνουν αισθητικά τις παραλίες, εκμεταλλεύονται χώρους που ανήκουν σε όλους μας τους δεσμεύουν, είτε υπάρχει κόσμος που να απολαμβάνει τις υπηρεσίες που προσφέρουν είτε όχι, τα δεκάδες ντεσιμπέλ που ξεκουφαίνουν τους λουόμενους για δεκάδες μέτρα, τα κιόσκια που στήνονται πάνω στην άμμο κι όλα αυτά που μας φαίνονται πλέον απολύτως φυσικά, σε αντίθεση με το αρμυρίκι, αυτό το υπέροχο φυτό, που η φύση σαν να το έφτιαξε μόνο και μόνο για να μας δροσίζει.

Ευχαριστώ

Τ.Λ.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα