Κόσμος | 30.11.2015

Προειδοποίηση του FBI

To Πανεπιστήμιο του Σικάγο στο Ίλινοϊ των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ακύρωσε όλα τα μαθήματα στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έπειτα από προειδοποίηση των Αρχών για σχέδιο επίθεσης με όπλα.

Το FBI ενημέρωσε τη διοίκηση του ιδρύματος «ότι άγνωστοι ανάρτησαν στο Διαδίκτυο απειλές σχετικά με διάπραξη ένοπλων επιθέσεων εναντίον του Πανεπιστημίου του Σικάγο για σήμερα στις 10.00 το πρωί» τοπική ώρα, εξήγησε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ρόμπερτ Ζίμερ.

«Βασιζόμενοι στις συστάσεις του FBI και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε άλλα πανεπιστήμια στην χώρα αποφασίσαμε να ενεργήσουμε με σύνεση και να ακυρώσουμε όλα τα μαθήματα και τις δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη του Χάιντ Παρκ έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας».

Την 1η Οκτωβρίου, ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον πανεπιστημίου στο Όρεγκον και σκότωσε 9 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει. Φονικές επιθέσεις με όπλα συγκλόνισαν επίσης το Τενεσί την 22α Οκτωβρίου και τη Βόρεια Καρολίνα την 1η Νοεμβρίου.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου του Σικάγο ζήτησε από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να μην προσέρχονται στο πανεπιστήμιο και να παραμείνουν στα σπίτια τους, με εξαίρεση τα στελέχη του ιατρικού προσωπικού.


Πηγή: in.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα