Κόσμος | 30.10.2015

«Το γεγονός ότι οι συνομιλίες στην Αυστρία συνέπεσαν με την ανακοίνωση της απόφασης των ΗΠΑ αποτελεί μια σύμπτωση»

H απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξει στο έδαφος της Συρίας περίπου 50 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων «συζητιόταν εδώ και μήνες» αποκάλυψε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι η Ουάσιγκτον επιχείρησε να επηρεάσει την πορεία των συνομιλιών στη Βιέννη ανακοινώνοντας την αποστολή των χερσαίων δυνάμεων στη συριακή επικράτεια.

«Ο πρόεδρος (σ.σ. Ομπάμα) είχε αποφασίσει να εντείνει τις προσπάθειές μας εναντίον του Ντάες», (άλλο ακρωνύμιο οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος), υπογράμμισε ο Τζον Κέρι μετά το πέρας της συνόδου με θέμα τη Συρία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

«Το γεγονός ότι οι συνομιλίες στην Αυστρία συνέπεσαν με την ανακοίνωση της απόφασης των ΗΠΑ αποτελεί μια σύμπτωση», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και προσέθεσε ότι και ο ίδιος δε γνώριζε για την απόφαση έως νωρίς σήμερα.

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε πάντως ότι η στρατηγική των ΗΠΑ στη Συρία «δεν έχει αλλάξει» παρά την αποστολή για πρώτη φορά ενός σώματος των ειδικών δυνάμεων στη συριακή επικράτεια.
Πηγή: skai.gr
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα