Υγεία | 25.06.2013

Στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 10.00 π.μ. έως στις 3.00 μ.μ

Κατεβάζουν ρολά τα νοσοκομεία, την ερχόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης, από την ΠΟΕΔΗΝ, στάσης εργασίας, την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 15.00 μετά το μεσημέρι.

Κατ'αυτές τις ώρες τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στη στάση εργασίας συμμετέχει και ο Σύλλογος Eργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κυβέρνηση πρόθυμη όπως πάντα στις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο που έβαλε στην ΕΡΤ συνεχίζει την καταστροφική πολιτική στο κοινωνικό κράτος συγχωνεύοντας καταργώντας Νοσοκομειακές Μονάδες.

Πάνω από πενήντα μικρά και μεσαία Νοσοκομεία διασυνδέθηκαν με μεγαλύτερα ως ενιαία Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν. 4052/2011). Το ΚΛΙΜΑΚΙΟ της ΤΡΟΪΚΑ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της κατάργησής τους. Η κυβέρνηση άρχισε ήδη να διαρρέει πληροφορίες για λουκέτα σε Νοσοκομεία η μετατροπή τους σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.

Το προσωπικό των καταργημένων Νοσοκομείων κινδυνεύει να μείνει χωρίς οργανική κάλυψη. Έτσι τίθεται σε διαδικασία κινητικότητας ή απόλυσης. Ταυτόχρονα οι Οργανισμοί των Νοσοκομείων «μαγειρεύονται» μεγάλο χρονικό διάστημα με προφανή μεθόδευση την περαιτέρω μείωση τμημάτων, κλινών, κλινικών και Οργανικών θέσεων.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Όλοι στη στάση εργασίας 27 Ιούνη 2013 10πμ-3μμ και στις συγκεντρώσεις μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!
- Να μη κλείσει και να μη συγχωνευτεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο! Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!
- Τώρα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Όχι στη κινητικοτήτων και στις απολύσεις.
- Να σταματήσουν οι διπλοβάρδιες και οι μετακινήσεις! Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Η κυβέρνηση με πρόσχημα τη πληρότητα, λες και είναι ξενοδοχεία,  προχωράει  άμεσα στο κλείσιμο  νοσοκομείων. Η Πολυκλινική, το  νοσοκομείο Πατησίων, το Λοιμωδών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Σπηλειοπούλειο, η Παναγία, τα νοσοκομεία στο Ληξούρι, στους Μολάους,  στα Καλάβρυτα, στη Νεάπολη, στη Κρέσταινα, στη Κυπαρισσία, στη Κύμη,  στη Κάρυστο είναι στο στόχαστρο να κλείσουν μέσα στο Καλοκαίρι.

Λέμε όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων και στις συγχωνεύσεις, αλλά όχι και  στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα  από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια.Όχι στο νοσοκομείο των ασθενών -πελατών και των φθηνών και ευέλικτων εργαζομένων !!!

Με αφορμή τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, για τα οποία καμιά απολύτως ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ετοιμάζει ταυτόχρονα  να κάνει κι άλλες περικοπές σε εξετάσεις, Θεραπείες, φάρμακα, νέα σφαγή στις  συντάξεις κά.         

Δεν μπορούμε να  ανεχτούμε άνθρωποι να κινδυνεύουν ή και να  πεθαίνουν  γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, να επισκεφθούν γιατρούς, να πληρώνουν τα «διόδια» στα νοσοκομεία.    

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να εργαζόμαστε ο ένας για τρις, με εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό, να μην μπορούμε να πάρουμε τις άδειές μας και δίπλα μας να είναι χιλιάδες οι άνεργοι νοσηλευτές, παρασκευαστές, τεχνολόγοι, γιατροί κά και να μην γίνονται προσλήψεις. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει, όποιος και αν ο κυβερνητικός μετασχηματισμός, όποια και αν είναι η κυβέρνηση ,όσο κουμάντο στην οικονομία κάνουν τα μονοπώλια, όσο η υγεία είναι εμπόρευμα, πηγή κέρδους για τις ιδιωτικές και τις δημόσιες επιχειρήσεις υγείας.  Γι’ αυτό και ο αγώνας μας είναι αγώνας για να μη κλείσουν  νοσοκομεία, για να μην καταργηθούν κρεβάτια, να μην γίνουν απολύσεις, αλλά είναι και αγώνας για νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.      Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση! Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική! Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητά μας. Στη δραστήρια συμμετοχή όλων μας στη δράση των σωματείων. Στο σχεδιασμό και στην καλή οργάνωση και προετοιμασία  των αγώνων μέσα από τα ίδια τα σωματεία με την ενεργή μαζική συμμετοχή όλων των μελών στις αποφάσεις και στη περιφρούρηση των κινητοποιήσεων. Στη δύναμη της συμμαχίας, της κοινής δράσης  και συμπόρευσης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με τις λαϊκές επιτροπές.

Τέτοιους αγώνες δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει η ΠΟΕΔΗΝ, που έχουν πλειοψηφία οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της συναίνεσης, της μοιρολατρίας και της υποταγής.(Η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ και το Ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής αριστεράς).

Έχουν τεράστια ευθύνη η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ που η αντιλαϊκή λαίλαπα βρήκε απροετοίμαστους τους υγειονομικούς, για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπονομεύουν κρυφά  και φανερά μαζί με το «ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς» τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζονται σπέρνοντας το δηλητήριο του «αγώνες χωρίς κόστος», ή «έξυπνες μορφές πάλης», δηλαδή απεργίες χωρίς απεργούς, με την άρνηση ή και τη  κωλλιεσιεργεία να συνεδριάσουν τα ΔΣ, να γίνουν γενικές συνελεύσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μηδενική σχεδόν συμμετοχή στην απεργία στις 7/6/2013.

Τώρα έφθασαν στο σημείο να προκηρύξουν στάση εργασίας στις 27 Ιούνη χωρίς κάν να συνεδριάσει και να αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή!!!!Η έγνοιά τους δεν είναι πως θα προετοιμαστούν καλά οργανωμένοι αγώνες, αλλά πως θα σπείρουν για ακόμα μια φορά αυταπάτες, να περιμένουν οι εργαζόμενοι τους νέους «κυβερνητικούς σωτήρες».

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Μη τους κάνετε τη χάρη! Γυρίστε τη πλάτη σε αυτές τις ηγεσίες και όχι στην οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία, στο συλλογικό αγώνα! Μη χάνετε την εμπιστοσύνη στη δύναμή σας, στο δίκιο του αγώνα!

Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δώστε τη μάχη της επιτυχίας της στάσης εργασίας, τη μάχη ενάντια στον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, είτε το θέλουν είτε όχι  οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές.

Οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω!! Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της πεντάωρης στάσης εργασίας!

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα