Κρήτη | 01.05.2013

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Α/θμιας Εκπαίδευσης για «αντικειμενική» τοποθέτηση του Συντονιστή για την πρόληψη της σχολικής βίας - Κάνουν λόγο και για κομματικές εξυπηρετήσεις

Σκληρή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Αθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, με αφορμή την τοποθέτηση του Συντονιστή για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας. Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολο Κλινάκη για βόλεμα ημετέρων, λογική κλειστών κυκλωμάτων και κομματικές εξυπηρετήσεις.

Η ανακοίνωση:

"Η Ανακοίνωση της τοποθέτησης στη θέση του Συντονιστή δράσεων για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της «αντικειμενικής»  τοποθέτησης  ημετέρων.

Η ανάγνωση του ονόματος είναι αρκετή για να κάνει κανείς τους απαραίτητους συνειρμούς (όποιος είναι περίεργος ας πάει στην ιστοσελίδα της περιφερειακής) ,όμως δεν θα σταθούμε εδώ γιατί δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Είναι πολιτικό και θεσμικό. Έχει να κάνει με το ποιος επιλέγει και με ποια κριτήρια. Έτσι εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και εξηγούμαστε:

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι όλα έγιναν νόμιμα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, όμως η νομιμότητα δεν εξασφαλίζει πάντα  τη δεοντολογία , ούτε ό,τι είναι νόμιμο είναι βέβαια και ηθικό.

Ο κ. Περιφερειακός όρισε ,αφού πρώτα  «για τα μάτια του κόσμου», έκανε μια  πρόσκληση ενδιαφέροντος , για την κάλυψη της θέσης,  αναφέροντας  απαιτούμενες προϋποθέσεις και προσόντα που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, μόνο εξαιτίας της «μεγαλοψυχίας» του  και στη συνέχεια, χωρίς αυτά να μοριοδοτηθούν, παραβλέφτηκαν και ακυρώθηκαν  και έτσι ανέλαβε την ευθύνη της επιλογής του προσώπου.  Εδώ είναι όμως  το πρόβλημα, στον τρόπο που γίνεται ο ορισμός από μονοπρόσωπα όργανα, χωρίς προκήρυξη, χωρίς να υπολογιστούν προσόντα ούτε και μετρήσιμα μόρια. Με πλήρη αδιαφάνεια για να συντηρούμε το πελατειακό καθεστώς και το σκηνικό εξυπηρέτησης των δικών μας παιδιών.

Επιτέλους ας πάρει τέλος αυτή άθλια πρακτική. Δεν μπορεί ακόμα και σήμερα να συντηρείται μια νοοτροπία που είναι υπεύθυνη για μια σειρά κακοδαιμονίες όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά σε όλη τη δημόσια ζωή.

Απέναντι στη λογική των κλειστών κυκλωμάτων, των κομματικών εξυπηρετήσεων, της παράκαμψης των αντικειμενικών κριτηρίων, της παντελούς απουσίας κοινωνικής λογοδοσίας..

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ
Τη διαφάνεια στις διαδικασίες, με την αποκατάσταση πλήρους αξιοκρατίας στις επιλογές θέσεων .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ  Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα