Κρήτη | 30.11.2015

Ο τρίτος αδελφός και δύο ακόμα οικεία τους πρόσωπα, που επίσης κάθισαν στο εδώλιο, κηρύχθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Ένοχα για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ιδιωτών αλλά και δύο αστυνομικών κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δύο αδέλφια, 29 και 28 ετών.  

Ο τρίτος αδελφός και δύο ακόμα οικεία τους πρόσωπα, που επίσης κάθισαν στο εδώλιο, κηρύχθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Η υπόθεση αφορά στο φοβερό ένοπλο επεισόδιο που είχε σημειωθεί μέρα-μεσημέρι στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών, έξω από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Η περιοχή μετατράπηκε σε Φαρ-Ουέστ με τα καλάσνικοφ να πυροβολούν ασταμάτητα.

Για ασήμαντη αφορμή  οι δύο καταδικασθέντες άνοιξαν πυρ εναντίον 28χρονου Ανωγειανού αλλά και σε βάρος του 58χρονου  θείου του με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του τελευταίου και τον ελαφρύ του πρώτου. Θείος και ανιψιός κάθισαν επίσης στο εδώλιο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας.

Η κατάσταση το μοιραίο μεσημέρι ήταν τόσο τεταμένη που είχαν κινδυνεύσει και αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν να επέμβουν στο αιματηρό περιστατικό.

Στην πορεία, οι δύο πλευρές αποκατέστησαν τις σχέσεις τους και μάλιστα προχώρησαν και σε συντεκνιά.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στα δύο αδέλφια το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας. Τους επέβαλε κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών. Για τον 29χρονο, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ για τον 28χρονο η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση περί της ενοχής τους για την συγκεκριμένη κατηγορία ήταν κατά πλειοψηφία.

Στους κατηγορούμενους θείο και ανιψιό αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι τελούσαν υπό το κράτος απειλής. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών. Για το θείο η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ η ημέρα, για τον ανιψιό με τριετή αναστολή.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα