Ελλάδα | 03.03.2015

Συνεχίζεται η δική στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορημένο τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Με την εξέταση του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη συνεχίζεται η δική στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορημένο τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ιωάννης Καπελέρης που, είχε αρχικά κατηγορηθεί για την υπόθεση, απαλλάχθηκε αμετάκλητα με απόφαση των αρμοδίων δικαστικών αρχών.

Ο μαρτυράς, απαντωντας σε ερώτηση του Προέδρου Νίκου Πάσσου για το αν ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση να σταματήσει την έρευνα για τους καταθέτες της λίστας, απάντησε: «Όχι. Εναγωνίως προσπαθούσε για τη διενέργεια των ελέγχων και την αύξηση των εσόδων. Στήριζε την υπηρεσία, είχαμε πολύ καλή συνεργασία». 

Ωστόσο ο Γ. Καπελέρης επισήμανε ότι ποτέ δεν πήρε τη λίστα Λαγκάρντ στα χέρια του. Ο πρώην Υπουργός του, όπως είπε ο κ. Καπελέρης, τού έδωσε σε μια κολλά χαρτί με δέκα ονόματα με μεγάλα ποσά καταθέσεων στη λίστα, ζητώντας να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ.

Ο μάρτυρας προσθεσε ότι γυρνώντας στο γραφείο του έδωσε στη γραμματέα του τα ονόματα για να κάνει μία προεργασία και ο ίδιος στη συνέχεια ήλεγξε το φορολογικό προφίλ των καταθετών και διαπίστωσε ότι ήταν δυσανάλογα τα αναφερόμενα ποσά. Ποτέ όμως, όπως είπε, δεν του δόθηκε επίσημη εντολή για τη διενέργεια έρευνας αν και εκείνος ανακοίνωσε τα αποτέλεσμα του ελέγχου που διενήργησε για τα δέκα ονόματα στον τότε υπουργό Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός είπε ο κ. Καπελέρης "ήταν σύμφωνος ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε έρευνα, όπως φάνηκε απο τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.


skai.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα