Κρήτη | 28.02.2013

Από την ΠΑΣΥ Ηρακλείου στην πλατεία Βάθης

Η Γραμματεία Ηρακλείου της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης καλεί  τους αγροτικούς συλλόγους του νομού να προχωρήσουν σε αγωνιστικές αποφάσεις για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 5 Μάρτη στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης, που καλεί η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων.

Όπως τονίζεται:

"Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων συνειδητοποιούν ότι ο αγώνας μας να κρατήσουμε τα χωράφια μας, να μπορούμε να τα καλλιεργούμε και να παράγουμε, να ζούμε από τη δουλειά μας, δεν αφορά μόνο εμάς τους αγρότες. Αφορά όλο το φτωχό λαό μας. Γιατί εμείς είμαστε που μπορούμε - αν μας αφήσουν - να παράγουμε φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας.

Αυτό στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, που απειλεί τους φτωχούς κατοίκους των πόλεων με πείνα και εξαθλίωση, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί. Αλλά δεν πρόκειται να διασφαλιστεί αν "φύγουμε από τη μέση", αν ξεκληριστούμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και η υπόθεση της διατροφής και της ένδυσης του ελληνικού λαού περάσει, εξ ολοκλήρου, στα χέρια των πολυεθνικών των τροφίμων.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως πολύ καθαρά φάνηκε και στη διάρκεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης, παραμένει ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί στον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να περάσει η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Και με την άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, απέδειξε στην πράξη ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου να διασφαλίσει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ζουν στις πόλεις, αλλά μόνο για το πώς θα αυξηθούν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, που λυμαίνονται την αγροτική οικονομία, κερδοσκοπώντας ασύστολα σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.

Αυτή την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική παλεύουμε να ανατρέψουμε, προβάλλοντας ως προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Κι έχουμε, πλέον, σιγουρευτεί πως δεν μπορούμε μόνοι μας, αλλά χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή, αγωνιστική συμμαχία που να μπορεί να το επιβάλει"

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα