Ελλάδα | 31.01.2013

Όλα ξεκίνησαν όταν έπειτα από πέντε ώρες ανάκρισης του πρώην γραμματέα του υπουργού Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης αποφάσισε να λήξει τη συνεδρίαση

Σε αρένα μετατράπηκε η προανακριτική επιτροπή με πρωταγωνιστές και πάλι τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερναρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν έπειτα από πέντε ώρες ανάκρισης του πρώην γραμματέα του υπουργού Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης αποφάσισε να λήξει τη συνεδρίαση θεωρώντας πως το θέμα είχε εξαντληθεί.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου με τον κ. Καπερνάρο ζήτησαν να κάνουν από μία τελευταία ερώτηση. Ο κ. Μαρκογιαννάκης απεδέχθη ωστόσο ότι ο κ.Καπερνάρος ξεπέρασε τις τρεις με αποτέλεσμα στην τέταρτη ερώτηση ο πρόεδρος της Επιτροπής να αντιδράσει θεωρώντας ότι οι βουλευτές τον εμπαίζουν και να λήξει τη συνεδρίαση.

Σε έξαλλη κατάσταση η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να φωνάζει: «Αυτό είναι συγκάλυψη. Συγκάλυψη. Θα σας στείλω στον εισαγγελέα για υπόθαλψη εγκληματία». Την ίδια ώρα ο Βασίλης Καπερνάρος άρχισε να χτυπά το χέρι του στο έδρανο λέγοντας στον κ. Μαρκογιαννάκη ότι είναι εγκάθετος.

Ήταν τέτοια η ένταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων όταν χτυπούσε το χέρι του που έπαθε κάταγμα στο δάχτυλο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Υγεία.

Μάλιστα, λίγο πριν το συμβάν είχε γράψει στο Twitter: «Όλα έχουν τα όριά τους! Προσπαθείς να εκμαιεύσεις την αλήθεια και σου βάζουν χρονόμετρο! Η αλήθεια δεν έχει χρονόμετρα».

Ο πλήρης διάλογος όπως ακούστηκε στους διαδρόμους της Βουλής είναι ως εξής:

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Δεν επιτρέπω άλλες ερωτήσεις, λύεται η συνεδρίαση

Βασίλης Καπερνάρος: Έχουμε κι άλλες ερωτήσεις, είναι σημαντικό για την ουσία.

Άδωνις Γεωργιάδης (προς Καπερνάρο): Έκανες 400 ερωτήσεις, η 401η ερώτηση είναι η συγκάλυψη;

Ζωή Κωνσταντοπούλου (προς Πλασκοβίτη): Μην σηκωθείτε να φύγετε, είναι παράνομο.

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Εγώ είμαι πρόεδρος, λύεται η συνεδρίαση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σας κατηγορώ για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη

Άδωνις Γεωργιάδης (προς Ζ. Κωνσταντοπούλου): Εσείς φαντάζεστε τον εαυτό σας ως πρόεδρο λαϊκού δικαστηρίου να σφάζετε κόσμο όπως και τότε

Χρήστος Μαρκογιαννάκης (βγαίνοντας από την αίθουσα): Δεν μπορώ άλλο, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Μάλιστα, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δήλωνε μετά τη συνεδρίαση «Με αυτούς που έμπλεξα ή θα πάθω εγκεφαλικό ή θα τρελαθώ»

Πηγή:  iefimerida.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα