Αθλητισμός | 31.05.2012

Για «βόμβα» στα θεμέλια του ποδοσφαίρου κάνει λόγο με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΟΦΗ, για τις αποφάσεις των αδειοδοτήσεων. Πρόταση αναστολής των ποινών (για έξι μήνες) καταθέτουν οι 6 κομμένες ομάδες, σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκ.

Όπως αναφέρει  στην ανακοίνωση της η κρητική ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε πλήρη φάκελο από τα έγγραφα και στοιχεία του οποίου αποδεικνύονταν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι πληρούσε τα κριτήρια του κανονισμού αδειοδότησης. Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι οριστικά δεν αδειοδοτούμαστε, χωρίς να μας γνωστοποιηθούν επισήμως οι λόγοι που οδήγησαν την αρμόδια Επιτροπή στην απόφαση αυτή.
Ασφαλώς και θα επανέλθουμε μόλις λάβουμε το σκεπτικό, το οποίο  αναμένουμε να μας αποσταλεί,«ΑΜΕΛΛΗΤΙ», με επαρκή αιτιολογία, όπως επιβάλλουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και οι Νόμοι.
Πέρα όμως από την κατάφωρη αδικία εις βάρος της ομάδας μας, αυτό που έχει σημασία, είναι ότι οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν «βόμβα στα θεμέλια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και οδηγούν εν μέσω γενικευμένης κρίσης, σε οδυνηρά και αλυσιδωτά επακόλουθα. Αυτό θα το αντιληφτούν σύντομα όσοι ασχολούνται με το Ελληνικό Ποδόσφαιρο."

Μανταδάκης: "Πρωτάθλημα καλαμπούρι"

Ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης τόνισε  στο Cretalive ότι "θα περιμένω να πάρω στα χέρια μου το σκεπτικό της απόφασης, για την αιτία που μας έκοψαν. Βλέποντας συνολικά την υπόθεση, θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι ένα καλαμπούρι με αυτές τις αποφάσεις που έλαβαν. Θα μείνουν ένα σωρό άνεργοι ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο στην Σούπερ Λίγκ και θα αξιολογηθούν τα δεδομένα".

Σύμφωνα με το νομικό της ΠΑΕ ΟΦΗ, απο την πλευρά της κρητικής ομάδας δεν θα υπάρξει περαιτέρω νομική διεκδίκηση. Oπως συνέβη πέρσι με την προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια. Απο την στάση της Σούπερ Λίγκ συνολικά, αλλά και τις πιέσεις που θα ασκηθούν απο τη NOVA, θα αναδειχθεί το κατά πόσο η σημερινή κατάσταση μπορεί να ανατραπεί.

Koρωνάκης: "Ψυχραιμία"

Για ψυχραιμία έκανε λόγο στην δήλωση του ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης. Όπως είπε  «αυτό που πρέπει να υπάρχει τώρα είναι ψυχραιμία. Είναι μια δύσκολη απόφαση για τον ΟΦΗ. Είμαστε σε συνεχείς επαφές με τους προέδρους των άλλων ομάδων και θα βγάλουμε μία ανακοίνωση όλοι μαζί. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, ενώ θα έχουμε εξελίξεις και στην Λίγκα».

Οπως τονίζει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ, αυτήν την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των προέδρων των ομάδων που έχουν κοπεί για το πως θα αντιδράσουν. Η πρόταση που τίθεται είναι να ζητήσουν Εκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκ, αλλά να παραστούν και στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Πρόταση αναστολής της απόφασης για 6 μήνες!

Η πρόταση που πέφτει στο τραπέζι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διοικούσας του ΟΦΗ, είναι οι ποινές της αδειοδότησης, περί απαγόρευσης μεταγραφών και ανανεώσεων, να ισχύσουν απο την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και όχι απο την τωρινή. Ωστε οι ομάδες να έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπή εικόνα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και να έχουν το χρόνο, να ετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα.

Είναι βέβαιο ότι αυτήν την ώρα γίνεται ένα μπαράζ επαφών, στον απόηχο των αποφάσεων για την αδειοδότηση.

Εκείνο που μένει είναι αν αυτός ο ξεσηκωμός και η αναστάτωση που επικρατεί φέρει αποτέλεσμα, για την ολική ή μερική ή ακόμη και την αναστολή των αποφάσεων, που έχουν ληφθεί...


Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα