Κρήτη | 31.10.2015

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια για υπεξαίρεση από το ταμείο του δήμου Νεάπολης

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει την Τετάρτη η ταμίας του πρώην Δήμου Νεάπολης για την υπεξαίρεση ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πρωτόδικα η 48χρονη είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Υπήρξε αναπόφευκτα το μοιραίο πρόσωπο στην πολύκροτη υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στον πρώην δήμο Νεάπολης. Αν και μέχρι το πρωτόδικο δικαστήριο κρατούσε «κλειστά» τα χαρτιά της, ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης «τσαλάκωσε» τον εαυτό της, ερχόμενη σε «μετωπική» σύγκρουση με το προφίλ της γυναίκας που είχε δημιουργήσει τόσα χρόνια.

Η γοητευτική και φινετσάτη γυναίκα μετρούσε την εικόνα της και την γνώμη των άλλων ενώ συμπεριφερόταν με ...αέρα, εντός και εκτός εργασιακού χώρου, όπως περιέγραψαν κάποιοι και στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η ίδια στην απολογία της είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκε να υπεξαιρέσει ποσό 237.000 ευρώ (και όχι όσα της καταλογίζονται)  καθώς δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τοκογλύφο στον οποίο είχε προσφύγει για τις σπουδές του γιου της στο εξωτερικό. 

«Η πράξη μου είναι ελεεινή. Και ακόμα πιο ελεεινό είναι ότι πήρα ανθρώπους στο λαιμό μου. Δεν μου φταίνε οι άνθρωποι. Τους ζητάω δημόσια συγνώμη. Δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου κίνηση. Κανείς δεν μπορούσε να πάρει χαμπάρι. Πάντα λογάριαζα την γνώμη των άλλων. Δεν ήθελα να σκέφτονται το παραμικρό για μένα. Πόσο μάλλον να προκαλώ λύπηση. Ντρέπομαι. Κάποτε, ήμουν ένας άνθρωπος σοβαρός, ευυπόληπτος. Έφθασα στο σημείο να βρίσκομαι στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πήρα και κόσμο στο λαιμό μου. Αυτό είναι μεγάλη αμαρτία. Ούτε τα μάτια μου δε θα μπορούσα να κλείσω κάποτε. Για ποιον λόγο να τους καλύψω; Είμαι ένα χρόνο φυλακή και η φυλακή είναι δύσκολο πράγμα. Λέω την αλήθεια για να μπορέσω να κοιμηθώ τη νύχτα»

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο είχε αθωώσει ελλείψει δόλου τον πρώην δήμαρχο Νεάπολης, Νίκο Καστρινάκη, και τέσσερις ακόμα εμπλεκόμενους. 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα