Κόσμος | 30.10.2015

"Οι έρευνες διακόπηκαν και δεν θα ξαναρχίσουν"

Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν την Παρασκευή το βράδυ τις έρευνες για τον εντοπισμό 35 μεταναστών που χάθηκαν στη θάλασσα ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία.

"Οι έρευνες διακόπηκαν και δεν θα ξαναρχίσουν" ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος, σχεδόν 48 ώρες μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες. Μόλις 15 από τους επιβαίνοντες σώθηκαν ενώ τέσσερις, όλοι τους άνδρες, βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη το βράδυ.
Βασιζόμενες στις μαρτυρίες των επιζώντων, οι ισπανικές αρχές εκτιμούν ότι οι αγνοούμενοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί, είναι 35. Πληροφορίες για την τραγωδία έδωσε και μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Μαρόκο και ανέφερε ότι στο σκάφος επέβαιναν 55 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, την Caminando Fronteras, οι μετανάστες προέρχονταν από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν, τη Νιγηρία, το Μαλί και τη Γουινέα και είναι αποπλεύσει από την περιοχή της Αλ Χοσέιμα, ανάμεσα στους ισπανικούς θύλακες της Μελίλα και της Θέουτα στο Μαρόκο.


Πηγή: ΑΠΕ
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα