Κόσμος | 31.03.2014

Το περιβάλλον του Φρανσουά Ολάντ άφησε σαφώς να εννοηθεί χθες το βράδυ πως ο πρόεδρος πήρε το μήνυμα. «Είναι μια ήττα, δεν θα διστάσουμε να το πούμε», ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου των Ηλισίων

Πιέσεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης και για αλλαγή πολιτικής δέχεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ την επομένη της βαριάς ήττας των Σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές. 

Ο σοσιαλιστής γερουσιαστής και στενός σύμμαχος του κ. Ολάντ, Φρανσουά Ρεμπσαμέν δήλωσε πως ο πρόεδρος θα απευθυνθεί σήμερα στους Γάλλους με τηλεοπτική του δήλωση και εκτίμησε ότι μπορεί να αναφερθεί στο μέλλον του πρωθυπουργού Ζαν Μαρκ Ερό και σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Ο Πρόεδρος είναι γυμνός» είναι ο σημερινός τίτλος της Liberation, που υπογραμμίζει πως ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απεχθάνεται να ενεργεί υπό πίεση, δεν θα μπορέσει να ξεφύγει και θα πρέπει να αποκαλύψει τις προθέσεις του πολύ γρήγορα.

«Ήττα», «χαστούκι», «τιμωρία», «αποκήρυξη» είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο Τύπος για την ήττα των Σοσιαλιστών. Οι δημοτικές εκλογές ήταν η πρώτη εκλογική δοκιμασία για τον κ. Ολάντ μετά την άνοδό του στην εξουσία, τον Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με πολλούς αρθρογράφους, η αποτυχία αυτή θα σφραγίσει την τύχη του κ. Ερό. «Η διατήρησή του, έπειτα απ' αυτό το χαστούκι, θα φαινόταν ως κώφωση στο μήνυμα των ψηφοφόρων», εκτιμά ο Ζαν-Μαρσέλ Μπουγκερό στην εφημερίδα «La Republique des Pyrenees».

Ναυτεμπορική

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα