Κρήτη | 31.05.2014

Στον Άγιο Νικόλαο

Για την ίδρυση του 7ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου μίλησε στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Μανόλης Μπαρμπεράκης. Όπως είπε, η σχετική εισήγηση έγινε δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας καθώς με τη λειτουργία του νέου νηπιαγωγείου θα αποσυμφορηθούν τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα η περιοχή του 2ου Νηπιαγωγείου, που υφίσταται πίεση. Άλλωστε λόγω στενότητας χώρων, δε μπορεί να λειτουργήσει ολοήμερο τμήμα και το 2ο είναι το μόνο νηπιαγωγείο της πόλεως που δε διαθέτει ολοήμερο.

«Το ζήτημα που τίθεται μετά την απόφαση της ίδρυσης του 7ου Νηπιαγωγείου είναι κατά πόσον θα προωθηθούν από πλευράς του Δήμου Αγίου Νικολάου όλες οι αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλιστεί κατάλληλη στέγη», είπε ο κ. Μπαρμπεράκης.

Μία ενδεχόμενη λύση μπορεί να αποτελέσει η στέγασή του στο δημοτικό κτίριο Καπετανάκη, το οποίο όμως θα χρειαστεί εργασίες συντήρησης και συμπλήρωση εξοπλισμού. Πρόκειται για το νεοκλασικό κτίριο, πλησίον του 2ου Νηπιαγωγείου, όπου στο παρελθόν είχε στεγασθεί το ΚΔΑΠ.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα