Είδα - Άκουσα | 29.08.2015

Ο πολιτικός όρκος, τα αγήματα στον Επιτάφιο και τα...προαπαιτούμενα

Γίνανε πολλά ευτράπελα στην παράδοση παραλαβή των υπουργείων χθες αλλά το καλύτερο το είπε ο Τσακαλώτος παρουσιάζοντας τον (κρητικό) διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών τον οποίο τον ακούγαμε στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν τον...βλέπαμε!

“Επειδή πολύ με ρωτάτε, ναι ο Χουλιάρακης είναι υπαρκτό πρόσωπο! Νάτος!” είπε ο Τσακαλώτος προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Πάντως ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, όχι γιατί δεν πιστεύει, αλλά επειδή, όπως είπε, τάσσεται φανατικά υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας: «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τιμητικά στρατιωτικά αγήματα στους επιταφίους στη Μεγάλη Παρασκευή ή στη λιτάνευση εικόνων» έλεγε. Ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης (που ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο και μάλιστα έψελνε κατά διαστήματα μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο) έλεγε πως πρέπει να καταργηθούν διά νόμου τα στρατιωτικά αγήματα στις θρησκευτικές τελετές και τάσσεται και αυτός υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους.

Πάντως ο κ. Χουλιαράκης ήταν το πρόσωπο της υπηρεσιακής κυβέρνησης που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου αλλά και της πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου. Ο λόγος; Οπως ο ίδιος μου έλεγε, θα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, θα υπάρξουν και νέα ξενύχτια, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη τα stress tests των τραπεζών, αλλά και το θέμα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που συμφωνήθηκε στο τρίτο Μνημόνιο και, όπως είπε, παραμένει «ένα μεγάλο αγκάθι». Βεβαίως έχει να αντιμετωπίσει και τα προαπαιτούμενα και σε κάποια στιγμή διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να περάσουν σύντομα (κατ' απαίτηση και των πιστωτών μας) τη στιγμή που η Βουλή διαλύθηκε. Είπε όμως ότι μπορούν να περάσουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα