Αθλητισμός | 28.04.2015

Δύσκολα έβγαιναν τα λόγια από το στόμα του Γιάννη Ταουσιάνη μετά από τον αγώνα με την Κέρκυρα που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό του Εργοτέλη.

 Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» στάθηκε στις δύο αναγκαστικές αλλαγές που επηρέασαν τη ροή του αγώνα, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να συνεχίσει η ομάδα μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Ταουσιάνη:

-Για τον αγώνα:

«Είναι στιγμές που τα λόγια δε βγαίνουν εύκολα. Δυστυχώς η προσπάθεια που κάναμε στο δεύτερο γύρο δεν καρποφόρησε. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές. Δε μένει πια τίποτα άλλο παρά να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια και να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι».

-Για την εικόνα της ομάδας μετά το 1 – 0:

«Μας δέσμευσαν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές. Μας δημιούργησαν πρόβλημα. Αντέδρασε και ο αντίπαλος όμως δε μπορέσαμε μετά από αυτό να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Τα χέρια μας ήταν δεμένα. Μπορούσαμε να κάνουμε μόνο μια αλλαγή μετά το 65’. Μετράνε και οι λεπτομέρειες. Η συγκέντρωση και τα λάθη. Ακόμα και μια λάθος πάσα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα».

-Για τους λόγους που οδήγησαν στον υποβιβασμό:

«Δεν είναι η ώρα για να αναζητήσουμε τους λόγους και τις αιτίες. Η ομάδα όμως το πάλευε ακόμα και τώρα. Κατά καιρούς έχουμε μιλήσει γιατί ο Εργοτέλης έπρεπε να κάνει μια υπέρβαση για να παραμείνει. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για απολογισμό. Σε 15 παιχνίδια στο δεύτερο γύρο έχουμε μαζέψει 20 βαθμούς. Είναι αξιόλογη η προσπάθεια που κάνουμε όμως δεν έφτανε για την παραμονή».

-Για τα δυσεπίλυτα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε στη διάρκεια της χρονιάς ο Εργοτέλης:

«Η ομάδα δίνει τελικούς εδώ και καιρό. Αυτό συνεπάγεται φθορά. Δημιουργεί πίεση στον ποδοσφαιριστή. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν παιχνίδια που ο Εργοτέλης έπρεπε να τα κερδίσει, πόσο μάλλον τελευταία που δίναμε αγώνες χωρίς αύριο»

-Για το ποια πρέπει να είναι η επόμενη μέρα για τον Εργοτέλη:

«Θα σας απαντήσει η διοίκηση για αυτό».

-Για τις σκέψεις του μετά τον υποβιβασμό της ομάδας:

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Ήλπιζα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το αύριο είναι να λειτουργήσουμε όπως πρέπει για να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα»

Μ. Γρηγορίου: «Αφιερωμένη στον κόσμο και στον Γκαζαριάν»

Ο τεχνικός της Κέρκυρας Μιχάλης Γρηγορίου επεσήμανε ότι η νίκη της ομάδας του ισοδυναμεί κατά 99% με παραμονή στην κατηγορία, ενώ την αφιέρωσε στον φίλαθλο κόσμο καθώς και στον Γκαζαριάν ο οποίος έχασε τον πατέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Κέρκυρας:

-Για το παιχνίδι:

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Για τον Εργοτέλη επειδή έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή, και για μας επειδή ακολουθούσαν δύο δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Γνωρίζαμε ότι ο χρόνος θα κυλούσε υπέρ μας στη διάρκεια του αγώνα. Δημιουργήσαμε φάσεις με κυριότερη στο πρώτο ημίχρονο το δοκάρι του Καϊκούτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Θα ήταν άδικο να μπει σε περιπέτειες μια ομάδα που διακρίνονταν από σταθερότητα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Με τη νίκη μας εξασφαλίσαμε κατά 99% την παραμονή στην κατηγορία. Έχουμε την ευκαιρία πλέον να βάλουμε τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο της Κέρκυρας και στον Γκαζαριάν ο οποίος έχασε τον πατέρα του και αναχώρησε εσπευσμένως για την Αρμενία. Εύχομαι στον Εργοτέλη που είναι μια από τις πιο συμπαθείς ομάδες στην κατηγορία να βρει το δρόμο του. Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι του θα βρουν τον τρόπο να τον επαναφέρουν».

-Για τη μελλοντική προοπτική της Κέρκυρας:

«Για του χρόνου έχουμε ως εφόδιο τη φετινή εμπειρία. Είμαστε από τις ομάδες που βάζουμε το χέρι μέχρι το σημείο όπου μας επιτρέπουν οι δυνατότητες μας. Δε θέλεουμε να κάνουμε λάθη στο συγκεκριμένο τομέα. Μένοντας για τα επόμενα δύο χρόνια στην Κέρκυρα, μαζί με το βασικό κορμό αυτής της ομάδας, μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον».

-Για το ποιοι θα υποβιβαστούν στο φετινό πρωτάθλημα:

«Δε μπορώ να κάνω προβλέψεις. Πριν 4 – 5 αγωνιστικές κάναμε τον προγραμματισμό μας όταν είχαμε 40 βαθμούς για την επόμενη χρονιά. Στην πορεία όμως φάνηκε ότι έπρεπε να κάνουμε ακόμα μια νίκη. Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πανθρακικός, έχει δείξει όμως ότι δεν τα παρατάει»

 

 Α.Σαριδάκης

Πηγή : sporfm.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα