Είδα - Άκουσα | 30.08.2015

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, υπό τη λαμπρή πανσέληνο του Αυγούστου, στήθηκε στο Μαραθώνα από τον δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη η συναυλία του καλοκαιριού με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που μόλις την Παρασκευή ανέλαβε καθήκοντα αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού. Την... παράσταση όμως έκλεψαν, όχι τα τραγούδια, το τοπίο, η μουσική, αλλά οι φαρμακερές ατάκες του Ηλία Ψηνάκη

Κάπως χάνουμε το μέτρο σε αυτή τη χώρα ή μπα; Ο δήμαρχος Μαραθώνα είναι , λέει, εξοργισμένος που το συμβούλιο των αρχαιολόγων δεν επέτρεψε η συναυλία με την υπουργό ,πλέον, Άλκηστη Πρωτοψάλτη να γίνει στον Τύμβο. Έτσι, η παράσταση έγινε στο Μαραθώνα  και ο Ψινάκης πήρε το μικρόφωνο και τι δεν είπε...ενώπιον της υπουργού η οποία με το γελάκι της επιβεβαίωνε!

«Αυτό που πουλάει η Ελλάδα είναι ο τουρισμός από όλα αυτά που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα για αυτό κι είμαστε σε αυτό το χάλι. Ευτυχώς ο Μαραθώνας εχει παρα πολλα αρχαία με σήμα κατατεθέν τον Τύμβο, που ήταν να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Δυστυχώς αυτό δε μας επέτρεψε να το κάνουμε το ΚΑΣ, το συμβούλιο των αρχαιολόγων. Η αληθεια ειναι οτι εκει δεν ειναι ολοι τους άχρηστοι. Υπάρχουν μερικοί ανθρωποι που ειναι πολυ σπουδαίοι και με μόρφωση και με αξία» είπε ο δήμαρχος, που συνέχισε απτόητος και στόλισε όσους έκρινε πως έπρεπε: «Το προβλημα ειναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ... που εμποδίζουν παρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα. Για αυτές που είπαμε θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε»!


Κατόπιν, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «γιατί δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Μαραθώνα και δεύτερον για την επιλογή του να κάνει υπουργό τουρισμού την Άλκηστη Πρωτοψαλτη. Αυτό το κορίτσι εδώ και πολλά χρόνια κι από μόνη της πήγαινε στο εξωτερικό κι έδωσε αυτήν ακριβώς τη συναυλία που δίνει σήμερα και το κάνει πρώτη φορά στην Ελλάδα για εμάς στον Μαραθώνα. Την ευχαριστώ προσωπικά. Χθες ορκίστηκε υπουργός και παρόλο που έχει τόσες ευθύνες δε μας κρέμασε», είπε συγκινημένος ο Ηλίας Ψηνάκης και απένειμε στην υπουργό Τουρισμού το μετάλλιο της λεγεώνας του Μαραθώνα, το οποίο έχει επίσης δώσει στον Tom Hanks και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η μεγάλη συναυλία ξεκίνησε τελικά στις 21:30 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έναρξης του Μαραθωνίου Δρόμου, που ήταν κατάμεστος από κόσμο.
Το παρόν στη συναυλία έδωσε και πλήθος επωνύμων. Μεταξύ αυτών, που παρευρέθησαν, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη Ζωή Λάσκαρη, η Φανή Χαλκιά, ο Δημήτρης Πετρόπουλος κι η Γιάννα Νταρίλη.

 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα