Κόσμος | 16.04.2014

Επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς Πιστόριους ο εγκληματολόγος Ρόμπερτ Ντίξον

Η σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους, Ρίβα Στέενκαμπ, έχασε τη ζωή της από συνεχόμενα πυρά τα οποία δέχθηκε καθώς έπεσε στο πάτωμα του μπάνιου του σπιτιού του παραολυμπιονίκη, ανέφερε εγκληματολόγος ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Νοτιοαφρικανού αθλητή για φόνο.

Η ετυμηγορία του Ρόμπερτ Ντίξον διαφέρει από τις βαλλιστικές γνωματεύσεις της αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε νεκρός χρόνος μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου πυροβολισμού.

 Ο αθλητής αρνείται ότι η δολοφονία της Ρίβα από μέρους του, στις 14 Φεβρουαρίου 2013 τα ξημερώματα, έγινε σκόπιμα.

Ισχυρίζεται ότι την πυροβόλησε κατά λάθος πίσω από την πόρτα της τουαλέτας θεωρώντας ότι επρόκειτο για διαρρήκτη.

Η κατηγορούσα αρχή ισχυρίζεται ότι η 29χρονη Στέεκναμπ, μοντέλο και απόφοιτος νομικής, δολοφονήθηκε σκόπιμα μετά από καυγά.

Ο πρωταθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 ετών ή και ισοβίων δεσμών, εάν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης.

Την Τρίτη, ο κ. Ντίξον, ο οποίος είναι μάρτυρας της υπεράσπισης, κατέθεσε ότι σύμφωνα με έρευνά του, με τα φώτα σβηστά στην κρεβατοκάμαρα του κ. Πιστόριους θα επικρατούσε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι, παρά την ύπαρξη δύο λαμπών τύπου LED.

Η κατάθεσή του στηρίζει τους ισχυρισμούς του Όσκαρ Πιστόριους ότι δεν κατάλαβε εάν η Στέενκαμπ ήταν ακόμη δίπλα του στο κρεβάτι όταν σηκώθηκε από αυτό, νομίζοντας, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι άγνωστος είχε εισβάλει στην οικία του.

Ο κ. Ντίξον παρουσίασε ακόμη ηχογραφημένους ήχους από ένα μπαστούνι κρίκετ το οποίο χτυπούσε πάνω σε πόρτα αντίστοιχη με εκείνη της τουαλέτας του σπιτιού όπου έγινε ο φόνος, καθώς και ήχους πυροβολισμών επάνω σε αυτή την πόρτα.

Ο εγκληματολόγος σημείωσε ότι του ήταν φοβερά δύσκολο να ξεχωρίσει τους ήχους, γεγονός που η υπεράσπιση θα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει αμφιβολία για το τι άκουσαν οι γείτονες του κ. Πιστόριους το βράδυ του φόνου.

Οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν καταθέσει ότι άκουσαν γυναικείες κραυγές τις οποίες ακολούθησαν πυροβολισμοί, ωστόσο η υπεράσπιση αμφισβητεί τις καταθέσεις τους, σημειώνοντας ότι η μόνη κραυγή ήταν εκείνη του Όσκαρ Πιστόριους, αφού είχε πυροβολήσει.

Μετά την διαδικασία της Πέμπτης, η δίκη θα διακοπεί μέχρι τις 5 Μαΐου.

Ο κ. Πιστόριους κατηγορείται επίσης για παράνομη οπλοχρησία και κατοχή πυρομαχικών, κατηγορίες τις οποίες επίσης αρνείται.

Ναυτεμπορική

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα