Αθλητισμός | 31.05.2013

Για πρώτη φορά στην ιστορία της FIFA τρεις γυναίκες θα βρίσκονται στην εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η Λύδια Νσεκέρα, η Μόγια Ντόμπ και η Σόνια Μπέιμ-Άιμ στις ιστορικές εκλογές που έγιναν στο κογκρέσο του Μαουρίτιους κέρδισαν την θέση τους στο όργανο της FIFA .

Η Νσεκάρα, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Μπουρούντι, έλαβε ψήφους ρεκόρ για γυναίκα υποψήφια (95 από 209 μέλη) και θα βρίσκεται στην επιτροπή για τέσσερα χρόνια. Η Ντομπ (70 ψήφους) και η Μπέιμ- Άιμ (38 ψήφους) θα βρίσκονται ως συνεπιλεγόμενα μέλη για έναν χρόνο στην επιτροπή.
Η πρόεδρος από τον Μπουρούντι ήταν η πρώτη γυναίκα, που πέρσι μετά από τις εκλογές που έγιναν στη Βουδαπέστη εκλέχτηκε συνεπιλεγόμενο μέλος για ένα χρόνο, κάνοντας ένα ιστορικό βήμα και ανοίγοντας τον «δρόμο» για τον φετινό της κατόρθωμα.
Τα μέλη της επιτροπής μέχρι τώρα ήταν 24 άλλα πλέον γίνονται 25 και είναι πιθανό του χρόνου να γίνουν 26 μέχρι το επόμενο κογκρέσο της FIFA, διότι η παγκόσμια ομοσπονδία θέλει να βάλει περισσότερες γυναίκες στα κέντρα λήψεις αποφάσεων του ποδοσφαίρου.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα