Ελλάδα | 09.10.2015

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ και στο ερώτημα αν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα μεσολαβεί πολύς χρόνος ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αυτά που ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή, είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, οι περικοπές των επιδομάτων για το πετρέλαιο θέρμανσης, η περικοπή επιδόματος για τα άτομα με αναπηρία. Η κοινωνία έχει μιλήσει, η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει γράψει πάνω από 28%, όλα αυτά επομένως είναι ζητήματα δευτερεύοντα στη συγκεκριμένη φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας»

Με μια αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ στα εσωκομματικά και στο θέμα της εκλογής νέου αρχηγού ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Επισκέφθηκα τον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση, είχα μια μακρά συζήτηση μαζί του για το θέμα της λειτουργίας της Βουλής. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βούτσης ως έμπειρος κοινοβουλευτικός θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος της Βουλής και σ’ αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλουμε όλοι μας. Είχαμε μία εποικοδομητική, καλή συζήτηση, πιστεύω ότι θα εκφράσει το κοινοβούλιο αυτόνομα και όχι ως κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Και πρόσθεσε: «Του ζήτησα να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η ΝΔ θα επιθυμούσε και πιστεύει ότι έτσι πρέπει να λειτουργήσει η Βουλή, τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να τα συζητήσουμε. Διότι τελικά το προηγούμενο 7μηνο τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα απ’ ότι ήταν τα προηγούμενα 2 χρόνια. Βρήκα ανταπόκριση από τον κ. Βούτση και πιστεύω ότι με ολόκληρο το προεδρείο οι γραμματείς των κομμάτων θα μπορέσουν να συνεννοηθούν ώστε το κοινοβούλιο να σταθεί στον αυτόνομο ρόλο του σε υψηλό επίπεδο.

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ και στο ερώτημα αν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα μεσολαβεί πολύς χρόνος ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αυτά που ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή, είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται, οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, οι περικοπές των επιδομάτων για το πετρέλαιο θέρμανσης, η περικοπή επιδόματος για τα άτομα με αναπηρία. Η κοινωνία έχει μιλήσει, η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει γράψει πάνω από 28%, όλα αυτά επομένως είναι ζητήματα δευτερεύοντα στη συγκεκριμένη φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας». 

Web TV | 09.10.2015

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα