Υγεία | 31.07.2013

Μία συμβουλή που κάνει πραγματικά δουλειά

Αν θέλετε να αδυνατίσετε πιο γρήγορα και να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας, κάντε αυτό το απλό πράγμα: πριν από κάθε γεύμα πιείτε δύο ποτήρια νερό, όπως συνιστούν επιστήμονες από τη Γερμανία.

Μετά από έρευνα 11 προγενέστερων κλινικών μελετών, επιστήμονες στη Γερμανία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ενήλικες που πίνουν αυτήν την ποσότητα νερού πριν από κάθε γεύμα χάνουν περίπου 2 κιλά περισσότερα απ' ότι όσοι δεν την καταναλώνουν, ανεξάρτητα από τη δίαιτα που ακολουθούν.

Το νερό κόβει την όρεξη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας, ειδικά αν μπορείτε να καταναλώσετε 2,5 λίτρα νερού τη μέρα (και όχι χυμούς ή καφέδες), τότε θα δείτε το δέρμα σας να γίνεται πιο λαμπερό και ο οργανισμός σας θα αποτοξινωθεί. Σε μερικές μέρες θα νιώθετε ήδη καλύτερα.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Ρεμπέκα Μούκελμπαουερ, από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Charité, στο Βερολίνο, υπολογίζεται ότι ο μέσος ενήλικας προσλαμβάβει 400–500 θερμίδες την ημέρα από τα ροφήματα που καταναλώνει. Αν αντικαταστήσει κανείς αυτήν την ποσότητα με νερό ή έστω με ροφήματα χωρίς θερμίδες, ήδη θα έχει απώλεια βάρους.

e-daily

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα