Κρήτη | 01.01.2016

Ο τραγικός πατέρας περιγράφει καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησε έξω από το χειρουργείο του Βενιζελείου αγωνιώντας για την τύχη του 4χρονου κοριτσιού που τελικά δεν τα κατάφερε ...

"Η Μελίνα δεν ξύπνησε ποτέ μετά το χειρουργείο" ... Αυτό υποστηρίζει ο πατέρας της άτυχης μικρής Μάνος Παρασχάκης. Ο ίδιος περιγράφοντας καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές που έζησαν έξω από το χειρουργείο του Βενιζελείου αναφέρεται στην ενημέρωση που είχαν από το γιατρό 2 ώρες μετά που το παιδί είχε εισαχθεί:.

 «Βγήκε ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στη Μελίνα και παρουσία του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου μου είπε: «Εγινε η εγχείρηση, διήρκεσε 15 λε- πτά, όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε, έκανε δύσπνοια, βρογχόσπασμο”, μου είπαν. Προσπαθούμε να το ξυπνήσουμε αλλά δεν ξυπνάει».  Τη στιγμή εκείνη τον διέκοψα και τον ρώτησα όπως κάθε γονέας θα ρωτούσε πρωτίστως: «Κινδυνεύει η ζωή του παιδιού μου αυτή τη στιγμή;». Η απάντηση του χειρουργού, σύμφωνα με τον πατέρα ήταν η εξής: «Δεν έχουμε ένδειξη ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού αυτή τη στιγμή αλλά για την ασφάλεια του θα μεταφερθεί στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ». 

Ο πατέρας πιστεύει ότι το παιδί του μεταφέρθηκε μισοπεθαμένο στην ΜΕΘ του ΠΑ ΓΝΗ. «Μπαίνοντας στον προθάλαμο του χειρουργείου, τους έβλεπα όλους να τρέχουν πανικόβλητοι. Το ΕΚΑΒ έφθασε με κάποια καθυστέρηση, την οποία παρ’ όλη τη φουρτούνα μου, τη δικαιολογούσα στον εαυτό μου. Σκέφτηκα ότι μπορεί να μην υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι την ΜΕΘ Παίδων, ότι δεν υπάρχουν οδηγοί στα ασθενοφόρα. Το σεβάστηκα γιατί σε διαφορετική περίπτωση έπρεπε να είχα μπει μέσα και να τα διαλύσω όλα. Εγώ με τα μάτια μου είδα τις νοσοκόμες να κλαίνε μέσα... Εσάς τι σας λέει αυτό. Προς τιμήν του γιατρός του Βενιζελείου (τον κατονομάζει) κατά τη μεταφορά του παιδιού στο ΠΑΓΝΗ έτρεχε με το τζιπ του σαν τρελός. Νομίζω, αν δεν κάνω λάθος, ότι πέρασε φανάρι με κόκκινο. Έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο. Εγώ που ήμουν ο πατέρας του παιδιού, δεν μπορούσα να τον προλάβω...». «Έχω κάποιες υπόνοιες αλλά θα περιμένω τις απαντήσεις»

 

 

Πηγή: εφημερίδα Πατρίς

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα