Υγεία | 31.01.2015

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό

Διαστάσεις παίρνει το ξέσπασμα ιλαράς στις ΗΠΑ, το οποίο ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της Ντίσνεϊλαντ τον περασμένο Δεκέμβριο. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό στη χώρα, από τους οποίους οι 91 ασθενείς είναι στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 58 περιπτώσεις της ασθένειας σχετίζονται με τη Ντίσνείλαντ. Τουλάχιστον 12 περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ και του Μεξικού. Αξιωματούχοι εικάζουν ότι το ξέσπασμα της νόσου προκλήθηκε όταν κάποιο άτομο που είχε ήδη μολυνθεί και πιθανόν προερχόταν από άλλη χώρα, επισκέφτηκε την Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια μεταξύ 15 και 20 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας αυτής.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Λευκός Οίκος απηύθυνε έκκληση στους γονείς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις συμβουλές των αξιωματούχων και των επιστημόνων στον τομέα της δημόσιας υγείας και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και να έχουν στο μυαλό τους τις συμβουλές των επιστημόνων και των ειδικών στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Ερνεστ. Ερωτηθείς κατά πόσο οι άνθρωποι θα πρέπει να αρχίσουν να εμβολιάζονται για την πρόληψη της ιλαράς, ο ίδιος δήλωσε: «Η επιστήμη συνιστά κάτι τέτοιο».


Πηγή:  iefimerida.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα