Κόσμος | 30.09.2013

Ο κ. Διαμαντοπούρος αποχωρεί από το αξίωμα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, έχοντας υπηρετήσει το θεσμό για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Η Ιρλανδή Έμιλι Ο' Ράιλι αναλαμβάνει από την 1η Οκτωβρίου καθήκοντα Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας, διαδεχόμενη τον «δικό μας», Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Ο κ. Διαμαντοπούρος αποχωρεί από το αξίωμα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, έχοντας υπηρετήσει το θεσμό για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια υποστήριξε ότι «η Ευρώπη, παράλληλα με την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει και έντονη κρίση πολιτικής νομιμοποίησης».
«Η αρνητική διάθεση και οι διαιρέσεις επικρατούν όλο και περισσότερο, η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς κλυδωνίζεται, ενώ όλο και περισσότεροι αισθάνονται ότι η φωνή τους δεν ακούγεται».

Η Έμιλι Ο' Ράιλι χαρακτήρισε, μάλιστα, το 2014 ως ένα έτος ιδιαίτερα κρίσιμο, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ένας από τους στόχους μου ως Ευρωπαίας Μεσολαβήτριας», ανέφερε η νέα Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια, είναι «να φέρω στο προσκήνιο τις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών και να συμβάλω, δρώντας προληπτικά, έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των πολιτών και των ευρωπαϊκών θεσμών».

Να σημειωθεί ότι, κάθε χρόνο, υποβάλλονται στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή περίπου 2.500 αναφορές από πολίτες, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, πανεπιστήμια, δήμους και άλλες οντότητες και ξεκινούν περισσότερες από 450 έρευνες.


 iefimerida.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα