Ελλάδα | 06.11.2013

Γιατί η βουλή δεν έδωσε το πράσινο φως να δικαστεί η βουλευτής για ένα αδίκημα που είχε διαπραχθεί πριν εκλεγεί και είναι καθαρά ποινικό

 Στην ψηφοφορία  που έγινε στη βουλή εκτός από τους βουλευτές της ΧΑ τέθηκαν και άλλα δυο αιτήματα άρσης ασυλιών: για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κυρία Μαρία Διακάκη (για ακάλυπτες επιταγές) και για τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Β. Καπερνάρο (για ηθική αυτουργία σε απιστία με περιουσιακή ζημία). Τελικώς η άρση της ασυλίας της κυρίας Διακάκη δεν αίρεται (συγκέντρωσε 80 «ναι» και 144 «όχι», 11 «παρών» και ένα άκυρο) καθώς και η εισήγηση είναι αρνητική με το σκεπτικό ότι το αδίκημα της βουλευτού είναι...πολιτικό και οι καταγγέλοντες είχαν αποσύρει τις μηνήσεις, ενώ του κ. Καπερνάρου, ο οποίος ζήτησε την άρση της ασυλίας του, υπέρ τάχθηκαν 232 βουλευτές, κατά ψήφισαν 2 βουλευτές ενώ υπήρξαν ένα «παρών» και ένα άκυρο.

Αργότερα διευκρινήσεις για την απόφαση της να μην αρθεί η ασυλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ  έδωσε η Βουλή εξηγώντας ότι στο μεσοδιάστημα της διαβίβασης των μηνύσεων στη Βουλή από τον εισαγγελέα μέχρι τη σημερινή ψηφοφορία αυτοί που μήνυσαν την κα Διακάκη για τις ακάλυπτες επιταγές είχαν αποσύρει τις κατηγορίες. "Αν εμείς σήμερα αποφασίζαμε να άρουμε την ασυλία της κ. Διακάκη το μόνο που θα της προσφέραμε ήταν ταλαιπωρία για ένα θέμα που έχει ήδη λήξει" είπε στα parapolitika ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή.

Η περίπτωση της κ.Διακάκη πάντως είναι παλιά και οι επιταγές είχαν εκδοθεί πριν γίνει βουλευτής η ίδια. (δείτε εδω)

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα