Κρήτη | 31.01.2013

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του Αποκόρωνα με αφορμή την απένταξη του έργου κατασκευής του βιολογικού στη Γεωργιούπολη

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, δηλώνουν οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής  του Αποκόρωνα  απένταξη του έργου κατασκευής του  βιολογικού καθαρισμού της Γεωργιούπολης. Eκπρόσωποι φορέων και  κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και παρέδωσαν ανοικτή επιτολή στο Δημαρχο Αποκορώνου μιλώντας για εμπαιγμός υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του έργου και τις επιπτώσεις που καταγράφονται από την μη υλοποίηση του έργου τόσο στην υγεία κάτοικων και επισκεπτών όσο και στην τοπική οικονομία. 

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του επικαλέστηκε την τοποθέτηση που έκανε χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης στο ΚΑΜ ο περιφερειάρχης Κρήτης ο οποίος τόνισε ότι  συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για την ένταξη του έργου στο  πρόγραμμα κατασκευής βιολογικών γνωστό  ως   ΕΠΕΡΑΑ.

Πάντως σε περίπτωση που δεν αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες για ένταξη του στο  τομεακό   πρόγραμμα  του υπουργείου περιβάλλοντος  και αυτό ενταχθεί  στο ΠΕΠ Κρήτης ελλοχεύει ο κίνδυνος σύμφωνα  και με τον  επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χαράλαμπου Κουκιανάκη να μην χρηματοδοτηθεί  το σύνολο του έργου άλλα η ένταξη υποέργων, γεγονός που καθυστερεί δραματικά την υλοποίηση του έργου.

Οι φορείς από την πλευρά  τους υπογράμμισαν ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πλέον αφόρητη από την δυσοσμία και καλούν τους αρμόδιους να λάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκείμενου να το έργο να γίνει πραγματικότητα  και να προσφέρει  νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή και τους  κατοίκους της.

Νωρίς το απόγευμα, ο περιφερειάρχης μιλώντας στις «Αντιρρήσεις» και στην Κατερίνα Πολύζου ανέφερε ότι σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσο Βολουδάκη επιχειρείται να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο ειδάλλως συνέχισε ο κ. Αρναουτακης, είναι βέβαιη η ένταξή του στο ΠΕΠ Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Μαρκάκης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί μια ενημερωτική συνάντηση ενδεχομένως στον Καβρό, παρουσία του Σταύρου Αρναουτάκη στην οποία θα δοθούν απαντήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την χάραξη κοινής στρατηγικής για την διεκδίκηση του έργου.

Νωρίτερα ένταση επικράτησε μεταξύ των φορέων και της δημοτικής αρχής για την αιφνίδια επίσκεψη όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αποκορώνου  στο δημαρχείο στις Βρύσες, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που οργανώθηκε η συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

neatv.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα