Αθλητισμός | 30.04.2013

Την αποβολή της ΠΑΕ Άρης ζήτησε με καταγγελία προς την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία κοινοποιήθηκε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ και την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ στις 25/4.

Όπως αναφέρει το «Soccerplus.gr», η καταγγελία εκτείνεται σε έξι σελίδες και βασίζεται στο άρθρο 2 του καταστατικού της ΕΠΟ (σκοπός της ομοσπονδίας είναι να προασπίζει και να ενισχύει τα συμφέροντα όλων των ασχολούμενων με το άθλημα του ποδοσφαίρου) και το άρθρο 35 του ΚΑΠ που απαγορεύει σε κάθε περίπτωση την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.
Η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι η ΠΑΕ Άρης από τις 20/9/2012 «έχει προσφύγει στο Πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης καταθέτοντας αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στην οποία έχει υποβάλλει και εις βάρος της απαιτήσεις πρώην ποδοσφαιριστών της που απορρέουν από τελεσίδικες και εκτελστέες αποφάσεις των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ».
«Παράλληλα μέσω αλλεπάλληλων προσωρινών διαταγών, ο Άρης, έχει επί της ουσίας παγώσει όλες τις διαδικασίες επιβολής και ενεργοποίησης ποινών εις βάρος της από το αρμόδιο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ παραβιάζοντας ευθέως τους κανονισμούς».
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΑΕΚ, ο Αρης «προσπαθεί» και έχει επιτύχει να αποφύγει την επιβολή ποινών «η ποινή κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών» που της έχουν επιβληθεί με πλήθος αποφάσεων του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Στη συνέχεια της καταγγελία της η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι στην περίπτωση της Νίκης Βόλου που είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια όπως ακριβώς και η ΠΑΕ Αρης η ΕΠΟ επιλήφθηκε αμέσως και απέστειλε στην ανωτέρω ΠΑΕ με αρ. πρωτ. 3678/28-1-2010 έγγραφό της με το οποίο καλούσε την ΠΑΕ Νίκη Βόλου να προχωρήσει σε ανάκληση της προσφυγής γιατί διαφορετικά θα κινηθούν σε βάρος της οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ.
Παραθέτει δε ως παρόμοιες τις περιπτώσεις των Τρικάλων τον Απρίλιο του 2011 της Προοδευτικής το 2007 και της Καλαμάτας το 2010 προς τις οποίες η ΕΠΟ κινήθηκε και εγγράφως ζήτησε να ανακαλέσουν τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια για να μην κινηθούν εναντίον τους οι διαδικασίες αποβολής από το πρωτάθλημα.
Σε αντίθεση με τις ανωτέρω ΠΑΕ που δεν συνέχισαν τις διαδικασίες ο Αρης προχώρησε κανονικά στη συζήτηση εν γνώσει ότι παραβιάζει κατάφωρα τους κανονισμούς της ΕΠΟ και τις απορέουσες εξ αυτών υποχρεώσεις.
Η ΑΕΚ ζητεί εφαρμογή του άρθρου 35 -που σημαίνει αποβολή από το πρωτάθλημα- πριν από την 4η αγωνιστική, αφού η προσφυγή του Άρη ασκήθηκε στις 20/9/2012. Την καταγγελία υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Δημητρέλος.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα