Κρήτη | 30.11.2012

Η άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα στη Γέργερη στο «Σχολείο Άνεβος» όπου οι μικροί μαθητές γνώρισαν από κοντά τι εστί κρητική διατροφή

Μια διασκεδαστική ενημερωτική εκδήλωση για την κρητική διατροφή αλλά και το λεγόμενο καλλιτεχνικό σκάλισμα φρούτων πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή από παιδιά και γονείς το περασμένο Σάββατο, στη Γέργερη από το «Σχολείο Άνεβος».

Εξήντα παιδιά ηλικίας από 3 έως 13 ετών πειραματίστηκαν και έμαθαν για τη νεκρή ζύμη, φτιάχνοντας ενδιαφέρουσες κατασκευές υπό την καθοδήγηση δύο σεφ, του Γιώργου Δαμιανάκη και του Μανώλη Μηλιαρά. Επίσης έγινε μια μικρή παρουσίαση για το πώς μπορούν να σκαλίσουν διάφορα λαχανικά, όπως είναι η γλυκοκολοκύθα κ.α., καθώς και φρούτα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που αφορούσε κυρίως τους γονείς, οι δύο σεφ μίλησαν για το σωστό πρωινό και τα οφέλη του, για το πώς μπορούν να ενταχθούν  τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή των παιδιών, χρησιμοποιώντας έξυπνα τρικ Επίσης αναφέρθηκαν στην ορθή διατήρηση των τροφίμων, στις βασικές αρχές της ατομικής υγιεινής καθώς και στα μικρά μυστικά και τις διατροφικές αξίες.

Κόντρα στην κρίση και στην κατανάλωση δυτικών προτύπων διατροφής οι μάγειρες επανέφεραν απλά υλικά μεγάλης διατροφικής αξίας που βρίσκονται αφειδώς στην κρητική γη.
Να αναφέρουμε πως το Σχολείο Άνεβος στη Γέργερη, ένας όμορφος χώρος που λειτουργεί και σαν δανειστική βιβλιοθήκη, λειτουργεί και πάλι για πέντε μήνες με  εργαζόμενους του προγράμματος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας του, καθημερινά πραγματοποιούνται δραστηριότητες με παιδιά ανά ηλικιακή ομάδα.
Επίσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κι άλλες εκδηλώσεις, όπως για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, ενώ έγινε και μια απελευθέρωση μικρών αρπακτικών σε συνεργασία με του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η ομάδα του Σχολείου Άνεβος ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις, γονείς, μαθητές, κοινό καθώς και τον Αντιδήμαρχο Γόρτυνας, Αντώνη Πρινιανάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γέργερης Μανόλη Προκοπάκη γα τη συνεχή τους στήριξη στις δραστηριότητες του Σχολείου. Επίσης τους ομιλητές, Executive Chef, κ.κ. Δαμιανάκη και Μηλιαρά για την αφιλοκερδή παρουσία τους.

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα