Κόσμος | 01.09.2015

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ίπε ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μόνο όταν απέκτησαν υλικό κέρδος, ενώ χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ανατολή της ζώνης Σένγκεν ως «ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης».

H Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται σε μια «πάρα πολύ αμήχανη και δυσάρεστη» θέση με τον τρόπο που διαχειρίζεται τη μεταναστευτική κρίση, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος στην Κολονία, ο κ. Γκάμπριελ είπε ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μόνο όταν απέκτησαν υλικό κέρδος και δεν ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών.

Χθες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι εάν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων, τότε η ζώνη ελεύθερης μετακίνησης του Σένγκεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το να εγκαταλείψουμε τα ανοιχτά σύνορα θα αποτελούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης», τόνισε σε χωριστές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα WestDeutsche Allgemeine Zeitung υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη τώρα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της».Πηγή: skai.gr
 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα