Κρήτη | 02.04.2014

Γιατροί για την παθολογική κλινική Ιεράπετρας

Την άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών για την Παθολογική Κλινική της Ιεράπετρας ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κατά τη συνάντηση που είχαμε στις 2 Φεβρουαρίου 2014, σας παρέδωσα ιδιοχείρως το αίτημα να προσληφθούν δύο επικουρικοί γιατροί παθολογίας στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς η κλινική και να καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες.

Είχατε ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα, είχατε αποδεχθεί την πρόταση και με διαβεβαιώσατε τότε πως θα δίνατε άμεσα εντολή προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα.

Δυστυχώς, δύο μήνες μετά, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, χωρίς να γνωρίζουμε τι έχει μεσολαβήσει κι αν οι υπηρεσίες δεν υλοποίησαν την απόφασή σας. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εφημερεύει πέντε ημέρες το μήνα, διότι δεν υπάρχουν γιατροί. Ειλικρινά, είναι αδύνατον να περιγράψω με επαρκή τρόπο τις συνέπειες που έχει αυτή η κατάσταση για την τοπική κοινωνία. Μια περιοχή με περίπου 40.000 ανθρώπους ταλαιπωρείται καθημερινά. Οι άνθρωποι αναγκάζονται να μετακινούνται για απλές υποθέσεις πολλά χιλιόμετρα και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και αντίδραση που εκφράζεται με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και οξείες αντιδράσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, καλύτερα από εμένα, είναι αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σας παρακαλώ λοιπόν να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε να έρθουν άμεσα οι δύο επικουρικοί γιατροί στο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη κωλυσιεργία ή καθυστέρηση. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. 

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα