Κόσμος | 30.04.2015

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου ο γιατρός έχει γίνει παράδειγμα και αντικείμενο θαυμασμού για τους συναδέλφους του

Ο 33χρονος γιατρός Ram Prasad Sapkota βρισκόταν στο νοσοκομείο Prasuti Griha, στο Κατμαντού και επάνω στο χειρουργικό τραπέζι αντιμετώπιζε μια δύσκολη περίπτωση τοκετού, όταν ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ συγκλόνιζε το Νεπάλ.

Ο γιατρός, όπως ο ίδιος δήλωσε αργότερα, δεν σκέφθηκε ούτε στιγμή να εγκαταλείψει μια έγκυο, η οποία είχε υποστεί μια σοβαρή αιμορραγία και τόσο ο ίδιος, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό που τον βοηθούσε, παρέμειναν στο καθήκον και προσπάθησαν να σώσουν την γυναίκα.

Η έγκυος, που είχε ήδη χάσει σε προηγούμενο τοκετό ένα μωρό, κατά την διάρκεια της γέννας παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία και την στιγμή του καταστροφικού σεισμού ο γιατρός προσπαθούσε να την σταματήσει και να φέρει στον κόσμο υγιές το βάρους πέντε κιλών μωρό της!

Παρόλο που την ώρα του σεισμού το κτήριο του νοσοκομείου ταρακουνήθηκε και τα χειρουργικά εργαλεία έπεσαν κάτω, ο 33χρονος γενναίος γιατρός  δεν σκέφθηκε να εγκαταλείψει την επίτοκο και κατόρθωσε να σώσει την ζωή τόσο της ίδιας, όσο και του νεογέννητου.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο γιατρός έχει γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους συναδέλφους του στο νοσοκομείο και όλοι μιλάνε για το θάρρος και την γενναία προσπάθεια που κατέβαλε να σώσει την γυναίκα.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο νοσοκομείο του Κατμαντού, επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, και μάλιστα στην μαιευτική πτέρυγα, με έγκυες γυναίκες να σφαδάζουν από πόνους στο δάπεδο και μελλοντικούς πατεράδες να ψάχνουν για βοήθεια από το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πολλά και εξαιρετικά κρίσιμα περιστατικά, που έχουν ανακύψει εξαιτίας του σεισμού. 
 

 

protothema.gr

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα