Υγεία | 31.01.2016

Μάθετε πώς να προστατεύετε το δέρμα σας

Υπάρχει μόνο μία φορά που οι άνθρωποι χαίρονται όταν ιδρώνουν και αυτό είναι όταν βρίσκονται στο γυμναστήριο. Σε μια παρουσίαση; Στο πρώτο ραντεβού; Σε μια συνέντευξη για δουλειά; Όχι, μακριά από ‘μας!

Αλλά για μερικούς ανθρώπους , δεν φτάνει ούτε όλο το αποσμητικό του κόσμου για να αποτρέψει τον ιδρώτα να κάνει την εμφάνισή του. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Γιατί ιδρώνουμε;

Ο ιδρώτας είναι απολύτως φυσιολογικό. Ιδρώνουμε για να βοηθήσουμε το σώμα μας να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Μας επιτρέπει να δροσιστεί το σώμα μας μέσω της εξάτμισης. Τα πάντα μπορούν - από το άγχος μέχρι μια ημέρα με ζέστη – να αυξήσει την θερμοκρασία προκαλώντας το σώμα να αντιδράσει με τον ιδρώτα.

Ναι, αλλά αυτό είναι κάτι παραπάνω από μια απλή γυαλάδα

Μπορεί λοιπόν η εφίδρωση να είναι κάτι εντελώς φυσικό, ωστόσο περίπου 220 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο (περίπου το 3% του πληθυσμού), υποφέρουν από υπερβολική εφίδρωση που ονομάζεται  υπεριδρωσία. Ο αδένας που είναι υπεύθυνος για την εφίδρωση ονομάζεται ιδρωτοποιός, και σε ασθενείς με υπεριδρωσία, είναι υπερδραστήριος, παράγοντας  πολύ περισσότερο ιδρώτα από ό, τι χρειάζεται για να δροσίσει το σώμα.

Η υπεριδρωσία μπορεί επίσης να επηρεάσει την πόδια, τα χέρια, το κεφάλι, και άλλα μέρη του σώματος. Πώς όμως θα καταλάβετε ότι το έχετε; Μια επίσκεψη σε έναν δερματολόγο μπορεί να επιβεβαιώσει τη διάγνωση, αλλά μπορείτε να το καταλάβετε αν τα ρούχα σας είναι μονίμως με στάμπες εξαιτίας του ιδρώτα, έχετε δερματολογικά προβλήματα και είστε ιδρωμένοι, ακόμη και σε κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος.

Πώς να κρατήσετε την κατάσταση υπό έλεγχο;

Αν ο ιδρώτας σας προκαλεί άγχος και αμηχανία, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να το περιορίσετε όσο μπορείτε.

Αλλάξτε το αποσμητικό σας με άλλο μεγαλύτερης αντοχής ή χρησιμοποιήστε αντιιδρωτικά.

Αυτό που πρέπει ωστόσο να ξέρετε είναι ότι τα αντιιδρωτικά είναι ουσιαστικά φάρμακα που εμποδίζουν τον ιδρώτα με το φράξιμο των πόρων και τη χρήση αλουμινίου και φυσικά επηρεάζουν τη κανονική λειτουργία του σώματος.

Εφαρμόστε τα αποσμητικά την κατάλληλη στιγή. Τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν καλύτερα τη νύχτα.

Προστατέψτε το δέρμα σας

Η εφαρμογή του αποσμητικού κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώνει επίσης την πιθανότητα δερματικών ερεθισμών και διατηρεί το δέρμα σας απαλό και ελαστικό.

Newsbeast

Newsroom

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα